Τρία σενάρια για το τριπλό έγκλημα στον Έβρο

Gazzetta team
Τρία σενάρια για το τριπλό έγκλημα στον Έβρο
Τρία είναι τα σενάρια που εξατάζει η αστυνομία για την αποτρόπαια δολοφονία των τριών γυναικών στον Εβρο.

Οπως είναι γνωστό οι γυναίκες από τη Συρία κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με την γνωμάτευση του ιατροδικαστή, βρέθηκαν δολοφονημένες με κομμένη την καρωτίδα. Ηταν μία 35χρονη περίπου, μία 20χρονη και μία ανήλικη. Για το βαθμό συγγένειάς τους απαντήσεις με βεβαιότητα θα δώσουν οι εξετάσεις DNA, αλλά μάλλον είναι μητέρα με τις κόρες της και στο σημείο που εντοπίστηκαν βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα εκ των οποίων στρατιωτικού τύπου.

Τώρα λοιπόν η ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται σε τρία σενάρια με βάση τα οποία το ένα είναι το έγκλημα να πρόκειται για μια φρικιαστική παραδειγματική τιμωρία «κακοπληρωτών» από τους διακινητές τους. Με βάση αυτό το σενάριο οι δράστες θέλησαν να στείλουν κάποιο μήνυμα είτε σε ανθρώπους που κάνουν επίσης διακίνηση, είτε στους μετανάστες-πελάτες τους. .

Μια άλλη εκδοχή, αλλά όχι το ίδιο πιθανή με την πρώτη είναι, το έγκλημα να αφορά σε ενδοοικογενειακή διένεξη. Εάν τελικά αποδειχθεί συγγενική σχέση μεταξύ των τριών θυμάτων, τότε εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης να προέρχεται από το ίδιο περιβάλλον και το έγκλημα να έγινε για λόγους ηθικής.

Η τρίτη περίπτωση έχει να κάνει με το ότι πρόκειται για έγκλημα τζιχαντιστών. Το σενάριο αυτό στηρίζει μεν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, ππου υποστήριξε ότι ενδέχεται να πρόκειται για θρησκευτικό έγκλημα, κάτι το οποίο συμπεραίνεται από τον τρόπο που ήταν δεμένες οι γυναίκες και τα αντικείμενα που βρέθηκαν γύρω τους. Σήμερα θα γίνει η νεκροτομή και θα εξεταστούν τα ευρήματα του ιατροδικαστή.