Aναβολή στην υπόθεση του ιδιοκτήτη κυλικείου που κατηγορείται για παρενόχληση μαθητριών

Gazzetta team
Aναβολή στην υπόθεση του ιδιοκτήτη κυλικείου που κατηγορείται για παρενόχληση μαθητριών
Για τις 5 Φεβρουαρίου του 2019 διέκοψε αργά σήμερα το απόγευμα, το Τριμελές Εφετείο βορείου Αιγαίου τη δίκη επιχειρηματία κυλικείου σε Γυμνάσιο της Μυτιλήνης που κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης μαθήτριας στο Γυμνάσιο όπου διατηρούσε το κυλικείο.

Ο επιχειρηματίας έχει καταδικασθεί πρωτόδικα, σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ενώ η δίκη διεκόπη μετά τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, προκειμένου να κληθεί και να καταθέσει, όπως το δικαστήριο έκρινε απαραίτητο, η ανήλικη τότε μαθήτρια, που πλέον έχει ενηλικιωθεί.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση ανάγεται το 2011. Τρεις μητέρες προσέφυγαν τότε στη Δικαιοσύνη, γιατί όπως κατήγγειλαν, ο ιδιοκτήτης κυλικείου στο γυμνάσιο όπου φοιτούσαν οι κόρες τους, παρενοχλούσε σεξουαλικά τα κορίτσια, ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών.

Σήμερα, και οι τρεις, μαθήτριες τότε, είναι ενήλικες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, ο κατηγορούμενος παρενοχλούσε και τηλεφωνούσε στις κοπέλες ή τους έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις χάιδευε ή τις φιλούσε.

Τον Ιανουάριο του 2017 εκδικάστηκε μία από τις τρεις υποθέσεις, αυτή που η κατ' έφεση εκδίκαση της ξεκίνησε σήμερα μετά από δυο αναβολές από την πρωτοβάθμια δίκη, αφού οι υπόλοιπες μπήκαν στο αρχείο βάσει του νόμου για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων για υποθέσεις που επισύρουν ποινές κάτω του ενός έτους.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ