Η Εισαγγελία καλεί την Δούρου κι άλλους εννέα εμπλεκόμενους για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Gazzetta team
Η Εισαγγελία καλεί την Δούρου κι άλλους εννέα εμπλεκόμενους για τις πλημμύρες στη Μάνδρα
Μεταξύ των όσων καλούνται για εξηγήσεις συγκαταλέγονται η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας αλλά κι υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών, πολεοδομίας και δασαρχείου.

Περισσότερα από 10 άτομα καλεί η Εισαγγελία για να δώσουν εξηγήσεις για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017 και κόστισαν τη ζωή σε 23 άτομα.

Μεταξύ άλλων καλούνται, ως ύποπτοι για τέλεση αξιόποινων πράξεων, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας, του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών σε Αιγάλεω και Ελευσίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν να απαντήσουν για άδειες που δόθηκαν προκειμένου να κατασκευαστούν κτίσματα πάνω σε ρέματα ή να μην έκαναν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Τα αδικήματα τα οποία διερευνώνται, είναι, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, σωματικές βλάβες, παραβίαση πολεοδομικών κανόνων και πρόκληση πλημμύρας.

Η μελέτη της δικογραφίας ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες και παραδόθηκε στην Εισαγγελία.

Πηγή: reader.gr