Δεμένα πλοία «μάχονται» με ανέμους 10 μποφόρ στα λιμάνια: Καταστροφές από τους θυελλώδεις ανέμους (pics & vid)

Gazzetta team
Δεμένα πλοία «μάχονται» με ανέμους 10 μποφόρ στα λιμάνια: Καταστροφές από τους θυελλώδεις ανέμους (pics & vid)
Πρωτοφανείς εικόνες από ελληνικά λιμάνια, καθώς πλοία δεμένα σε όλους τους κάβους δίνουν μάχη για να μην παρασυρθούν από τους θυελλώδεις ανέμους που σαρώνουν σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ οι ριπές των ανέμων έχουν προκαλέσει ζημιές σε αρκετά σημεία της χώρας.

Τρανταχτό παράδειγμα, το πλοίο Superrunner που βρίσκεται αγκυροβολημένο στην προβλήτα του λιμανιού της Ραφήνας, το οποίο δεχόταν επί ώρες τις ριπές του ανέμου, με αποτέλεσμα τα πελώρια κύματα να σκεπάζουν σχεδόν ολοκληρωτικά το σκάφος.

Γιάννενα: Ζημιές από τον αέρα στο μιναρέ του Ασλάν Τζαμί

Οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν τη στέγη του μιναρέ στο Ασλάν Τζαμί, όπου στεγάζεται το Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr άμεσα προβλήματα στην λειτουργία του Δημοτικού Μουσείου δεν ανακύπτουν, ωστόσο οι τεχνικές υπηρεσίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες τις εργασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Πριν από λίγες μόλις μέρες ο μιναρές απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς φαίνεται ότι έχει πάρει κλίση.

Τότε ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι υπηρεσίες θα δουν το θέμα ενδελεχώς και θα κρίνουν αν όντως υφίσταται πρόβλημα ώστε να αποφασιστούν και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Τώρα οι υπηρεσίες του Δήμου θα χρειαστεί να παρέμβουν άμεσα.

Πάτρα: Ξηλώθηκαν οι στέγες κτιρίων στο παλιό λιμάνι

Οι άνεμοι που πνέουν με υψηλές ταχύτητες στην Πάτρα, προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια του παλιού λιμανιού της πόλης, με τμήματα από στέγες να παρασύρονται σε μεγάλη απόσταση, δημιουργώντας ανησυχία σε κατοίκους κι εργαζομένους.