Κλειστά σχολεία στο Ηράκλειο εξαιτίας του καπνού από την φωτιά στο Πανεπιστήμιο

Gazzetta team
Κλειστά σχολεία στο Ηράκλειο εξαιτίας του καπνού από την φωτιά στο Πανεπιστήμιο
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα τρία νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά για προληπτικούς λόγους που σχετίζονται με τη φωτιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη Λεωφόρο Κνωσού

Με απόφαση της αρμόδιας αντιδημαρχείας του δήμου Ηρακλείου, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι το 72ο και 78ο νηπιαγωγεία Ηρακλείου καθώς και τα 20ο και 56ο δημοτικά σχολεία.

Στο Ηράκλειο ο υπουργός Παιδείας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αύριο Δευτέρα - το πρωί - αναμένεται να μεταβεί στο Ηράκλειο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προκειμένου να συμμετέχει σε σύσκεψη, για να συζητηθεί η επόμενη ημέρα του Πανεπιστημίου Κρήτης, με κύριο μέλημα την στέγαση των φοιτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου βρίσκονται αρκετοί διοικητικοί υπάλληλοι που προσπαθούν να σώσουν όσα δεν κατέστρεψε η φωτιά.

Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για τα προβλήματα που προκάλεσε η καταστροφική φωτιά.

Παράλληλα, στο Ηράκλειο αναμένεται να έρθει ο εκπρόσωπος της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

«Από το πρωί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν ενημερωθεί για την φωτιά στο Πανεπιστήμιο. Το έργο της κατάσβεσης προχωράει κανονικά από την πυροσβεστική και πλέον βρίσκεται σε ύφεση. Για την φωτιά έχει ενημερωθεί και η γενική γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας που κατεβαίνει στο Ηράκλειο», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαμπρινός ενώ παράλληλα τόνισε πως ως προς τους φοιτητές θα υπάρξει φροντίδα για την φιλοξενία τους.