Αστυνομικός της ΔΙΑΣ πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο επειδή... γάβγιζε (pic)

Gazzetta team
Αστυνομικός της ΔΙΑΣ πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο επειδή... γάβγιζε (pic)
Αλγεινή εντύπωση κι έντονη κριτική έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός περιστατικού με πυροβολισμό εναντίον σκύλου από εποχούμενο μοτοσυκλετιστή της ΕΛ.ΑΣ.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή του Ταύρου, όταν η γειτονιά ξύπνησε από τον ήχο ενός πυροβολισμού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων στο σημείο εθεάθησαν δύο μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, με τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι ανέφεραν στους κατοίκους ότι ερευνούσαν την πιθανότητα παραβίασης κατοικίας ή καταστήματος στην ευρύτερη περιοχή.

Παρόλα αυτά, όπως διαπιστώθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο πυροβολισμός είχε σαν στόχο ένα αδέσποτο σκυλί της περιοχής, το οποίο εντοπίστηκε τραυματισμένο στο πόδι και μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για περαιτέρω θεραπεία.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των περιοίκων, οι αστυνομικοί έψαχναν για ώρα με φακούς τον κάλυκα από το όπλο του συναδέλφου τους, με σκοπό να μην αφήσουν ίχνη της παρουσίας τους, ενώ η δημοσιοποίηση της καταγγελίας ώθησε την υπηρεσία τους στην διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός φέρεται να συνελήφθη από συναδέλφους του, αλλά αφέθηκε αμέσως ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ενώ μιλώντας στους συναδέλφους του έκανε λόγο για επιθετική συμπεριφορά του τετράποδου προς τους αστυνομικούς.

Σε βάρος του άντρα της ομάδας ΔΙΑΣ σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς και κακοποίηση ζώου, ενώ η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Φωτό κεντρική: Αρχείου