Επεισόδια και χημικά στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα: Ένταση σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα (pics & vids)

Gazzetta team
Επεισόδια και χημικά στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα: Ένταση σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα (pics & vids)
Με μικρής έκτασης επεισόδια σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Mε τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια μέρα στο Κερατσίνι, στο σημείο όπου πριν πέντε χρόνια ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, κατά τη διάρκεια επίθεσης τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στον ίδιο και την παρέα του.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, κατευθυνόμενοι προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Στο ύψος του Δημοτικού Θεάτρου επί της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου, ο αστυνομικός φραγμός με κλούβες εμπόδισε την περαιτέρω διέλευση, ενώ οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Κοραή στο κέντρο της πόλης.

Σε εκείνο το σημείο, ομάδα νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κι άλλα αντικείμενα εναντίον του αστυνομικού φραγμού, με την ένταση να εκτονώνεται λίγα λεπτά αργότερα, καθώς οι διοργανωτές (η οικογένεια κι οι φίλοι του Παύλου) είχαν ζητήσει χαμηλούς τόνους.

Πριν από την έναρξη της πορείας, η μητέρα του Παύλου, Μάγδα έφτασε στο μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του γιου της, στο σημείο όπου έπεσε νεκρός.

Μολότοφ και δακρυγόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς βρέθηκαν στο κέντρο της συμπρωτεύουσας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συλλογικοτήτων με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Δεν έλειψε η ένταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με νεαρούς να επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Ένταση νωρίτερα και στην Πάτρα

Ομάδα διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία στην μνήμη του Παύλου Φύσσα, αποκόπηκε από το κύριο σώμα της διαδήλωσεις κι επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, ενώ πυρπόλησαν κι αρκετούς κάδους απορριμμάτων.

Η ένταση αποκλιμακώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, ενώ πριν από μερικά λεπτά αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα, ομάδα αγνώστων ατόμων είχε επιτεθεί κατά των γραφείων του κόμματος «Ελληνική Λύση», που βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου.