Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» σπείρας που... άδειαζε βίλες στην Αττική

Gazzetta team
Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» σπείρας που... άδειαζε βίλες στην Αττική
Χειροπέδες σε έναν 59χρονο υπήκοο Αλβανίας -«εγκέφαλο» μίας από τις μεγαλύτερες σπείρες κακοποιών που διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής- πέρασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Ο 59χρονος αναζητούνταν εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο, όταν δηλαδή είχε ξεκινήσει η εξάρθρωση της σπείρας μετά τη σύλληψη ενός 22χρονου ομοεθνή του στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Ο Αλβανός κακοποιός κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και αναμένεται να προφυλακιστεί.

Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποκομίσει κέρδη από τις δραστηριότητες της που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός, ότι κινούνταν με κλεμμένα αυτοκίνητα ενώ κατά την διάρκεια της διαφυγής τους αφαιρούσαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων των ιδιοκτητών και στις περιπτώσεις που τα εντόπιζαν στον εξωτερικό χώρο, τα αφαιρούσαν και αυτά.

Ακολούθως, τα στάθμευαν σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους του Υμηττού, ώστε να μην εντοπιστούν από τις Αστυνομικές Αρχές ενώ όσα ανταποκρίνονταν στις ανάγκες τους (κυρίως ευρύχωρα οχήματα, μεγάλου κυβισμού) τοποθετούσαν σε αυτά πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιου τύπου και χρώματος.

Περαιτέρω, στις περιπτώσεις όπου εντοπίζονταν τα οχήματα κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης, τότε είτε προέβαιναν σε αλλαγή των πινακίδων είτε τα εγκατέλειπαν αφότου εξασφάλιζαν την απομάκρυνση του γενετικού υλικού τους.

Πηγή: reader.gr