Aντιδήμαρχος Πολιτισμού Λέσβου για τον βανδαλισμό: «Τα κατακάθια του ναζισμού να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά»

Gazzetta team
Aντιδήμαρχος Πολιτισμού Λέσβου για τον βανδαλισμό: «Τα κατακάθια του ναζισμού να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά»
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λέσβου, Kώστας Αστυρακάκης, μίλησε για τον βανδαλισμό της προτομής του Απόστολου Αποστόλου.

«Μετά τις προηγηθείσες βεβηλώσεις των προτομών του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημήτρη Βερναρδάκη, ξημερώματα της 10ης Σεπτέμβρη, επετείου της απελευθέρωσης της Λέσβου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, οι γνωστοί "άγνωστοι" θιασώτες του ναζισμού στο νησί μας -που έχουν αναθαρρήσει το τελευταίο διάστημα με πρόσχημα το μεταναστευτικό- βεβήλωσαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την προτομή του αείμνηστου Δημάρχου Απόστολου Αποστόλου, γραμματέα του ΕΑΜ Λέσβου». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, Κώστας Αστυρακάκης.

Όπως σημειώνει ο κ. Αστυρακάκης, «βάφοντας με κόκκινο τα μάτια και το στόμα του προσώπου του, θέλουν να παρουσιάσουν ως αιμοσταγή δολοφόνο, έναν άνθρωπο σύμβολο της αντίστασης του λεσβιακού λαού, έναν πραγματικό Άνθρωπο και πατριώτη και οραματιστή, που μόνο θύμα ήταν -σε πολλές περιόδους της ζωής του- ακραίων φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών».

«Το κακόγουστο αστείο πρέπει να σταματήσει στο νησί. Τα κατακάθια του ναζισμού και μυστικές φασιστικές οργανώσεις που εμφανίζονται ξαφνικά, πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τον νόμο και όλοι εμείς οι πραγματικοί πατριώτες, συλλογιζόμενοι με υπευθυνότητα και συναισθανόμενοι την επικινδυνότητα τέτοιων φαινομένων, να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία μας (όσο και αν συχνά δυσφημίζεται από κάποιους λειτουργούς της), τους θεσμούς, τις πανανθρώπινες αξίες και ό,τι πρεσβεύει και σηματοδοτεί το νησί μας στα νεότερα χρόνια» καταλήγει ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ