Λουκέτα και πρόστιμα μετά από σαρωτικούς ελέγχους του ΑΑΔΕ σε νησιά του Ιονίου

Gazzetta team
Λουκέτα και πρόστιμα μετά από σαρωτικούς ελέγχους του ΑΑΔΕ σε νησιά του Ιονίου
«Καλπάζει» η φοροδιαφυγή στα νησιά του Ιονίου σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων σε νησιά του Ιονίου από κλιμάκια της ΑΑΔΕ.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) διαπίστωσαν υψηλή παραβατικότητα που υπερβαίνει το 53%, σε ό,τι αφορά τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων στα νησιά του Ιονίου, κατά τη δεύτερη ημέρα της συντονισμένης επιχείρησης φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκε στα νησιά του Ιονίου.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Γαλλία - Ολλανδία, αν o Γκριεζμάν σκοράρει το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η επιχείρηση εξελίχθηκε το διάστημα 6-8 Σεπτεμβρίου με την κωδική ονομασία «Ιόνιο», σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λευκάδα, με πιθανές ταχείες δράσεις σε Παξούς και Ιθάκη και μετείχαν σε αυτή περίπου 100 στελέχη της ΑΑΔΕ και Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι έλεγχοι της δεύτερης ημέρας είχαν ως αποτέλεσμα την 48ωρη αναστολή λειτουργίας συνολικά σε οκτώ επιχειρήσεις: έξι στην Κέρκυρα, μια στην Κεφαλονιά και μια επιχείρηση στη Ζάκυνθο. Επιβλήθηκε ειδική χρηματική κύρωση σε τέσσερις επιχειρήσεις στη Λευκάδα, δυο στην Ζάκυνθο και σε μια επιχείρηση στην Κέρκυρα. Τρεις επιχειρήσεις εντοπίσθηκαν να μη διαθέτουν συσκευές pos, ενώ εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε ατελώνιστο επιβατικό όχημα.

Υψηλή ήταν και η παραβατικότητα της ασφαλιστικής νομοθεσίας (12 στις 18 επιχειρήσεις), που περιλαμβάνει αδήλωτη εργασία για 4 απασχολούμενους και απασχόληση εκτός ωραρίου εργασίας για 27 απασχολούμενους. Δυο αλλοδαποί εργαζόμενοι χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά προσήχθησαν για διοικητική απέλαση καθώς και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Αναλυτικά:

Στην Κεφαλονιά έγιναν έλεγχοι σε 30 επιχειρήσεις (εστιατόρια-ταβέρνες -μπαρ), και σε 11 από αυτές (36,66%) διαπιστώθηκαν συνολικά 38 παραβάσεις.

Στη Ζάκυνθο έγινε έλεγχος σε 59 επιχειρήσεις (μπαρ-ταβέρνες -εστιατόρια-καταλύματα-κοσμηματοπωλεία -επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων κτλ) όπου σε 28 διαπιστώθηκαν 52 παραβάσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων με συνολικό αριθμό παραβάσεων (ποσοστό 47,45 %).

Στην Κέρκυρα διενεργήθηκαν 36 έλεγχοι όπου διαπιστώθηκαν 345 παραβάσεις σε 25 από αυτούς με ποσοστό παραβατικότητας 69,44%.

Στη Λευκάδα σε πέντε επιχειρήσεις που ελέχθηκαν (ημερόπλοια και φωτογράφοι) διαπιστώθηκαν συνολικά 290 παραβάσεις.

Τέλος, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Κυλλήνης διαπιστώθηκε ότι σε ΕΙΧ δεν είχε γίνει εκτελωνισμός.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ