Slogun:Ο Σάντος απολύθηκε από τη Μπεσίκτας και στην ΕΠΟ ήδη υπολογίζουν τις δαπάνες σε κούτες τσιγάρα που θα χρειαστούν στη διαπραγμάτευση.

FOLLOW US

Slogun:Ο Σάντος απολύθηκε από τη Μπεσίκτας και στην ΕΠΟ ήδη υπολογίζουν τις δαπάνες σε κούτες τσιγάρα που θα χρειαστούν στη διαπραγμάτευση.
BWIN stripe gif

Υπόθεση Φλώρος: Πλαστά πιστοποιητικά «δείχνουν» οι έρευνες της Εισαγγελίας

Gazzetta team
Υπόθεση Φλώρος: Πλαστά πιστοποιητικά «δείχνουν» οι έρευνες της Εισαγγελίας
Ισχυρές ενδείξεις για πλαστότητα των πιστοποιητικών αναπηρίας αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας, που οδήγησε τον Αριστείδη Φλώρο πίσω στις φυλακές.

Το δικαστικό συμβούλιο, που συνεδρίασε με διαδικασίες-εξπρές το Σάββατο φέρεται να υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου, «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Ο κ. Σοφουλάκης υπέβαλε και δεύτερη πρόταση συμπληρωματική, μετά τη δημοσιοποίηση των εγγράφων του Ευαγγελισμού, τα οποία έχουν τεθεί υπο διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτριας του νοσοκομείου.

Αρχικά η έρευνα για τη διαπίστωση ποινικών αδικημάτων και παράνομων ενεργειών που ενδεχομένως καθόρισαν τις συνθήκες πιστοποίησης της αναπηρίας του Φλώρου ξεκίνησε από την Εισαγγελία Χαλκίδας.

Η ανάθεση της έρευνας στην Εισαγγελία Διαφθοράς έγινε μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις γιατρών του Ευαγγελισμού που δήλωσαν ότι δεν υπέγραψαν ιατρικές βεβαιώσεις και οι υπογραφές τους ήταν πλαστογραφημένες και βεβαίως μετά τις εξελίξεις που οδήγησαν στον Αριστείδη Φλώρο ξανά στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής ο Αριστείδης Φλώρος προσήχθη -αρχικά- από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο Τ.Α. Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, με την αιτιολογία της εξακρίβωσης στοιχείων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαφύγει στο εξωτερικό. Στη συνέχεια η προσαγωγή μετετράπη σε σύλληψη και ο 39χρονος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.

Έτσι ο 39χρονος επιχειρηματίας επέστρεψε στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power, σε κάθειρξη 21 ετών.

Πηγή: reader.gr