Οι καταθέσεις των δύο στρατιωτικών για τη στιγμή της σύλληψής τους

Gazzetta team
Οι καταθέσεις των δύο στρατιωτικών για τη στιγμή της σύλληψής τους
O Ανθυπολοχαγός Άγγελός Μητρετώδης και ο Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης υποστήριξαν πως έκαναν λάθος στην κατάθεσή τους στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού.

«Εντοπίσαμε με τον λοχία ίχνη στο χιόνι. Αποφασίσαμε να τα ακολουθήσουμε πιστεύοντας , ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών», φέρεται να υποστήριξε ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης, σύμφωνα με την Real News.

Μητρετώδης και Κούκλατζης υποστήριξαν ότι είδαν και άλλα ίχνη με αποτέλεσμα να είναι πλέον βέβαιοι πως υπήρχαν μετανάστες στο σημείο και απορροφημένοι από τα σημάδια που ακολουθούσαν άκουσαν ξαφνικά «αλτ». Ο ανθυπολοχαγός σηκώνοντας τον κεφάλι είδε, όπως είπε, δύο Τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν.

«Γιατί δεν οπισθοχωρήσατε άμεσα όπως γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις;», ρώτησε ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, με τον Άγγελο Μητρετώδη να του απαντά: «Αποφάσισα να μην οπισθοχωρήσω άμεσα γιατί δεν γνώριζα εάν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει».

Με την κατάθεση των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρώτο πόρισμα του ΓΕΣ προς το ΓΕΕΘΑ επεστράφη ως επιεικώς απαράδεκτο με την επισήμανση να απαντηθούν 40 ερωτήματα, μεταξύ των οποίων είναι:

  • Είχαν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας λόγω της έντασης στο Αιγαίο;
  • Μετά από πόσες ώρες έγινε αντιληπτή η απουσία των δύο στρατιωτικών;
  • Γιατί η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας έγινε μετά τις 15.00, ενώ η περιπολία είχε ξεκινήσει μεταξύ 10.30 με 11.00 το πρωί;

Πηγή: reader.gr