Ανακοινώνονται οι αλλαγές στην τριτοβάθμια

Gazzetta team
Ανακοινώνονται οι αλλαγές στην τριτοβάθμια
Τη Δευτέρα (3/9) ανακοινώνει ο Κώστας Γαβρόγλου τις αλλαγές στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια.

Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί θα ανακοινώσει ο Κώστας Γαβρόγλου τις πολυαναμενόμενες αλλαγές που αφορούν τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι αλλαγές έχουν προαναγγελθεί από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας ήδη από τον Ιούλιο, ενώ λέγεται ότι ήταν προγραμματισμένες για την περασμένη Δευτέρα, 27 Ιουλίου, αλλά... έμειναν πίσω λόγω ανασχηματισμού.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τον Κώστα Γαβρόγλου, δημοσιεύματα, επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Παιδείας, αναφέρουν ότι ο κορμός των αλλαγών αφορά την προσπάθεια ενίσχυσης του κύρους του απολυτηρίου. Και αυτό θα επιτευχθεί καθώς ο τελικός βαθμός του απολυτηρίου που θα δίνουν σε κάθε μαθητή θα μετράει κατά ένα μικρό ποσοστό (όχι πάνω από 15%-20%) για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ζώνη «ελεύθερης πρόσβασης» των υποψηφίων για την ανώτατη εκπαίδευση, μόνο με τον βαθμό του απολυτηρίου, που θα αφορά τις σχολές και τα τμήματα «χαμηλής ζήτησης».

Πηγή: reader.gr