Σοβαρά επεισόδια στον Βόλο στην συνεδρίαση για την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ (vid)

Gazzetta team
Σοβαρά επεισόδια στον Βόλο στην συνεδρίαση για την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ (vid)
Σοβαρότατα επεισόδια έλαβαν χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Βόλου, καθώς πολίτες που αντιδρούν στο ενδεχόμενο εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ, της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης του Βόλου, επιχείρησαν να πάρουν το λόγο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την ώρα της συνεδρίασης για την τύχη της επιχείρησης.

«Σεκιουριτάδες» προσπάθησαν να προστατεύσουν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίυ, ενώ οι πολίτες απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση των «φουσκωτών των γυμναστηρίων και μπράβων της νύχτας».

Στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έκαναν την εμφάνισή τους και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Η συνεδρίαση διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο στις 9 το πρωί

Από νωρίς η κατάσταση ήταν ιδιαίτερη τεταμένη αφού το μείζον θέμα ήταν να ληφθεί απόφαση για τη διάλυση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ «προκειμένου να διασωθεί από χρεοκοπία» λόγω διαιώνισης χρεών από το παρελθόν.

Όπως είπε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος «δεν είμαστε εναντίον των εργαζομένων, αλλά υπάρχει μεγάλη αδικία όταν ο κόσμος πεινάει και είναι άνεργος, μεγάλος αριθμός από τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΜΒ να παίρνει καθαρά πάνω από 2.000 ευρώ τον μήνα. Πρέπει να μπει τάξη. Πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια για ποιον λόγο αναγκαζόμαστε να οδηγήσουμε την ΔΕΥΑΜΒ σε εκκαθάριση».

Πηγή: reader.gr

Φώτο: myvolos.net