Με υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού το νερό στην Ύδρα: Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης ζητά η Περιφέρεια

Gazzetta team
Με υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού το νερό στην Ύδρα: Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης ζητά η Περιφέρεια
Η δημοτική αρχή και η αρχαιολογική υπηρεσία έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία τον οχημάτων στο νησί με αποτέλεσμα να καθυστερεί ταυτόχρονα η δουλειά των συνεργείων για τον εντοπισμό της βλάβης.

Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση της Ύδρας σημειώνονται από τα ξημερώματα της Κυριακής με την Περιφέρεια Αττικής να εισηγείται την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης.

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο προκλήθηκε μπλακ άουτ στο νησί ενώ άγνωστος είναι ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης.

Σε ανακοίνωση του ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει πως «προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες - καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος - το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους».

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου

Η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή.

Προβλήματα στην υδροδότηση - Η υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ στο νησί

Προβλήματα προέκυψαν και στην υδροδότηση της Ύδρας. Η υδροφόρα ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, καταπλέει τις επόμενες ώρες στο νησί για την κάλυψη αναγκών. Η υδροφόρα διατέθηκε κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: reader.gr