Έκκληση προς την ΠΝΟ για την απεργία στις 3 του Σεπτέμβρη

Gazzetta team
Έκκληση προς την ΠΝΟ για την απεργία στις 3 του Σεπτέμβρη
Έκκληση προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, να μην προχωρήσει στην απεργία, που έχει προκηρύξει για τις 3 του Σεπτεμβρίου, απευθύνει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος, με δήλωσή του, καλεί όλες τις πλευρές να προχωρήσουν σε διάλογο ώστε τα πλοία να μην δέσουν στα λιμάνια «σε μια περίοδο που η τουριστική κίνηση βρίσκεται στην κορύφωσή της».

Ο ίδιος, υπογραμμίζει πως μια τέτοια εξέλιξη συνιστά «πλήγμα στην εθνική προσπάθεια ανόρθωσης και σταθεροποίησης της χώρας. Η προσπάθεια αυτή είναι κοινή και αφορά όλους». Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, σημειώνει ακόμα πως «η απρόσκοπτη εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και η αποτροπή του πλήγματος που η εικόνα της χώρας θα υποστεί διεθνώς, είναι κρίσιμης σημασίας όπως κρίσιμης σημασίας είναι και η εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών, που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλο τρόπο σύνδεσης με την χερσαία χώρα, παρά μόνο την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία».

Ο Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρει ότι η «απεργία είναι προφανώς αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη που θεωρεί ότι θίγονται τα εργασιακά του δικαιώματα. Αυτό ισχύει στο βαθμό που ο τρόπος διεκδίκησης των αιτημάτων δεν στρέφεται κατά της κοινωνίας».

Αναφέρει επίσης ο κ. Χατζημάρκος ότι «στο κρίσιμο σημείο που βρίσκεται o τόπος, έχει ανάγκη διαλόγου με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης και εθνικού συμφέροντος, που θα οδηγήσει σε λύσεις κοινά αποδεκτές και ρεαλιστικές».

Πηγή: reader.gr