Οι «ληστές με τις αποκριάτικες μάσκες» και η αποφυλάκιση που γεννά ερωτήματα

Gazzetta team
Οι «ληστές με τις αποκριάτικες μάσκες» και η αποφυλάκιση που γεννά ερωτήματα
Η σύλληψη, από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαπών που κατηγορούνται για ένοπλες ληστείες ήρθε να αναδείξει για μία ακόμη φορά το πρόβλημα που υπάρχει με τις αποφυλακίσεις κρατουμένων στη χώρα μας.

Αυτό, καθώς όπως αποκαλύφτηκε, ένας από τους δράστες είχε συλληφθεί ξανά μόλις πριν από περίπου έναν χρόνο (σ.σ. το 2017) ως μέλος συμμορίας που έκλεβε χρηματοκιβώτια από επιχειρήσεις στη Δυτική Αττική. Ο εν λόγω κακοποιός, άγνωστο για ποιον λόγο, παρέμεινε σε σωφρονιστικό κατάστημα για λιγότερο από έναν χρόνο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος προκειμένου να... συνεχίσει τη δράση του. Μαζί με τον συνεργό του, είχαν συστήσει συμμορία που έγινε γνωστή ως «οι ληστές με τις αποκριάτικες μάσκες», μετά και τη χαρακτηριστική επιδρομή σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή των Αχαρνών και σε υποκατάστημα τράπεζας εντός νοσοκομείου στη Δυτική Αττική.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 33 ετών, συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής 17 Αυγούστου, στην περιοχή των Αχαρνών, έχοντας νωρίτερα διαπράξει ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην ίδια περιοχή. Η σύλληψη τους επετεύχθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας. Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με αποκριάτικες μάσκες και φορώντας καπέλα, εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα.

Στη συνέχεια, διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την οποία εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση, και απέρριψαν σε κάδο απορριμμάτων τον ρουχισμό και τα λοιπά είδη μεταμφίεσης που έφεραν.

Στην κατοχή τους καθώς και από τις έρευνες σε χώρους και κάδους απορριμμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι και ασύρματος,
  • αποκριάτικη μάσκα,
  • δύο κασετίνες με κοσμήματα,
  • είδη υπόδησης και ένδυσης (πουκάμισα, καπέλα κλπ,)
  • έξι πλαστικά δεματικά (tire - up)

Επίσης, κατασχέθηκε και η κλεμμένη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε επιπλέον ότι ο 33χρονος συλληφθείς είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας, στις 20 Ιουλίου 2018, σε υποκατάστημα τράπεζας που στεγάζεται σε νοσοκομείο στην Δυτική Αττική, όπου ομοίως φέροντας αποκριάτικη μάσκα και με την απειλή όπλου απέσπασε χρηματικό ποσό.

Επισημαίνεται ότι οι και οι δυο δράστες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για την τέλεση όμοιων καθώς και άλλων αδικημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων, συνεχίζονται.

Πηγή: reader.gr