Σώα εντοπίστηκε 21χρονη αγνοούμενη στην Κύμη, για δεύτερη μέρα ψάχνουν τον 22χρονο στις Οινούσσες

Gazzetta team
Σώα εντοπίστηκε 21χρονη αγνοούμενη στην Κύμη, για δεύτερη μέρα ψάχνουν τον 22χρονο στις Οινούσσες
Σκάφη του Λιμενικού χτενίζουν την θαλάσσια περιοχή στις Οινούσσες για τον εντοπισμό του νεαρού Ελληνοαμερικάνου, ενώ η αναζήτηση μίας 21χρονης στην Κύμη είχε αίσιο τέλος.

Ένα ναυτικό μίλι, νότια του λιμενοβραχίονα της Κύμης, εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώα από πλωτό σκάφος του λιμενικού η 21χρονη κολυμβήτρια που αγνοείτο από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως ανέφερε η ίδια στους λιμενικούς παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα. Η 21χρονη μεταφέρθηκε στο λιμάνι και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας της Κύμης

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 22χρονου Ελληνοαμερικάνου στις Οινούσσες

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του 22χρονου που αγνοείται από τη στιγμή που η λέμβος, στην οποία επέβαινε μαζί με τον πατέρα του, που βρέθηκε νεκρός, έναν φίλο του και την αδερφή του, βυθίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή στις Οινούσσες για τον εντοπισμό του 22χρονου είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι αλιευτικό σκάφος εντόπισε στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου σώα την 24χρονη αδελφή του αγνοούμενου, που ανέφερε ότι το σκάφος στο οποίο είχαν επιβιβαστεί από τη Χίο με προορισμό το λιμάνι στις Οινούσσες, παρουσίασε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να βρεθούν όλοι στη θάλασσα.

Άμεσα ξεκίνησε εκτεταμένες έρευνες το λιμενικό σώμα με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης σώος ο 59χρονος φίλος του πατέρα της, ενώ λίγες ώρες αργότερα περισυνελέγη από ναυαγοσωστικό σκάφος η σορός του 68χρονου.

Οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπως και η σορός του 68χρονου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Στις έρευνες συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού, πλοίο του πολεμικού ναυτικού,αεροσκάφος του λιμενικού και πλήθος ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών.