Έλληνας ψαράς καταγγέλει πυροβολισμούς από Τούρκους στην Σαμοθράκη

Gazzetta team
Έλληνας ψαράς καταγγέλει πυροβολισμούς από Τούρκους στην Σαμοθράκη
Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών γρι γρι στην Καβάλα έκανε λόγο για πυρά από τουρκικό σκάφος στα ανοιχτά της Σαμοθράκης.

Ένα περιστατικό που συνέβη στη Σαμοθράκη δύο ημέρες πριν από την επίθεση των Τούρκων ψαράδων στη Λέρο κατήγγειλε ο πρόεδρος γρι-γρι Καβάλας.

Ο κύριος Γιάννης Μανιός είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πως Έλληνας ψαράς δέχθηκε πυροβολισμούς, ακόμα και κατά ριπάς, ανοιχτά της Σαμοθράκης, ωστόσο το λιμενικό του συνέστησε να μη «δώσει έκταση» στο θέμα.

Ο κ. Μανιός δήλωσε ότι οι ενοχλήσεις τούρκων αλιέων σε ελληνικά χωρικά ύδατα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, χωρίς να ενεργοποιείται το λιμενικό και η κυβέρνηση για την προστασία τους, προειδοποιώντας παράλληλα ότι αν Έλληνας ψαράς βρεθεί εκτός εαυτού μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο.

Ο Γιάννης Μανιός έκανε λόγο για καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων για παρενοχλήσεις από τουρκικά αλιευτικά, που ψαρεύουν ανεξέλεγκτα και χωρίς να ακολουθούν τις αλιευτικές πρακτικές που επιβάλλονται από την ΕΕ. «Έχουμε καταντήσει γραφικοί βγαίνουμε στα σάιτ, στα κανάλια και τίποτα δεν γίνεται. Θα έχουμε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο αν ξεφύγει κάποιος δικός μας», τόνισε.

«Τη Λήμνο εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη, τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, τώρα έχουν πάει πιο νότια. Έχουν ξεθαρρέψει και έρχονται στη Θάσο, έχουν ρημάξει τη Λήμνο, έχει γίνει γύρω κρανίου τόπος… Οι άνθρωποι τελειώσανε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός.