Νέα καταγγελία για ποτά - μπόμπες από τουρίστες στον Λαγανά (pics)

Gazzetta team
Νέα καταγγελία για ποτά - μπόμπες από τουρίστες στον Λαγανά (pics)
Εννέα ακόμη Βρετανοί τουρίστες καταγγέλλουν πως δηλητηριάστηκαν από ποτά-μπόμπες στον Λαγανά.

Εννέα ακόμη νεαροί Βρετανοί τουρίστες κατήγγειλαν πως δηλητηριάστηκαν από ποτά- «μπόμπες» που τους σέρβιρε σε μπαρ Λαγανά στη Ζάκυνθο. Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς μία ακόμη παρέα 18χρονων κατέληξε στο νοσοκομείο.

Επτά 20χρονοι φίλοι από το Κάβεντρι -καθώς και άλλοι δύο νεαροί που είχαν επισκεφθεί το νησί- κατέληξαν στο νοσοκομείο με επικίνδυνα συμπτώματα, ενώ η εφημερίδα Sun που κατέγραψε το συμβάν σημείωσε πως οι νεαροί πιστεύεται πως δηλητηριάστηκαν από φθηνή μεθανόλη.

Ένας από τους τουρίστες στο νησί, φοιτητής οικονομικών δήλωσε στην εφημερίδα: «Μας πήγαν στο νοσοκομείο και τελικά καταλήξαμε όλοι μας σε νοσοκομεία της Βρετανίας».

Η όγδοη Βρετανίδα που κατανάλωσε «μπόμπα» έπαθε ρήξη οισοφάγου από τους εμετούς, ενώ είχε και θολή όραση.

Αφότου διακομίστηκε σε δύο ελληνικά νοσοκομεία, καθώς και σε ένα στη Βρετανία, επιστρέφοντας, η νεαρή κοπέλα δήλωσε: «Φοβήθηκα πολύ. Νόμιζα ότι θα πεθάνω».

«Ένιωθα λιποθυμία και έτρεμαν τα πόδια μου, δήλωσε ένας ακόμη νεαρός, που οι διακοπές του σημαδεύτηκαν από τις συνέπειες του τοξικού αλκοόλ.

Δεύτερο περιστατικό

Την περασμένη εβδομάδα μία παρέα Βρετανών την οποία αποτελούσαν 17χρονα και 18χρονα παιδιά, βγήκαν για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους στα μαγαζιά του Λαγανά.

Τα παιδιά κατανάλωσαν ποτά και ύστερα από λίγες ώρες, σύμφωνα πάντα με την Sun, κατέληξαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Όπως λένε, είχαν πιει μόλις τρία ποτά ο καθένας όλη τη νύχτα.

Ο Cole Brunton ανέφερε οτι στα δύο πρώτα μαγαζιά που πήγαν όλα ήταν καλά... Όταν έφτασαν όμως στο τρίτο μαγαζί, ένας ένας άρχισαν να επιστρέφουν στο ξενοδοχείο, καθώς δεν ένιωθαν καλά.

Ο 18χρονος ξύπνησε στις 3 τα ξημερώματα «λουσμένος» στον κρύο ιδρώτα, με πόνους στο στομάχι, έκανε εμετό, ενώ τα ίδια συμπτώματα είχε αρχίσει να παρουσιάζει και ο άλλος νεαρός που ήταν στο δωμάτιό του.

Όταν βγήκε στον διάδρομο για να δει τι γίνεται με την υπόλοιπη παρέα, διαπίστωσε πως όλοι βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση.

Πηγή: reader.gr