Οι πυροσβέστες κέρδισαν τη μάχη με την φωτιά στην Εύβοια (vid)

Gazzetta team
Οι πυροσβέστες κέρδισαν τη μάχη με την φωτιά στην Εύβοια (vid)
Μετά από δύσκολη μάχη με τις φλόγες η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και όλες οι εστίες σβήνουν.

Η πυροσβεστική κερδίζει τη μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στην Εύβοια, αφού τα δύο μέτωπα φωτιάς που βρίσκονταν σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός έχουν τεθεί πλέον υπό έλεγχο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας Βαγγέλη Παλιό, η πυρκαγιά θα έχει κατασβεστεί πλήρως έως τις 10-11 π.μ..

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούσαν στην περιοχή σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως του ήλιου ξεκίνησαν ρίψεις νερού από αέρος με ελικόπτερα και αεροσκάφη. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η μείωση της έντασης των ανέμων στο σημείο.

Το χωριό Κοντοδεσπότι χρειάστηκε να εκκενωθεί χθες για προληπτικούς λόγους. Συνολικά 500 άτομα απομακρύνθηκαν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο το χωριό Κοντοδεσπότι εκκενώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Κυριακής, μέσα σε ένα τέταρτο, ενώ όπως σημείωσε από τις φλόγες, δεν υπάρχει καμία ζημιά σε σπίτια, παρά μόνο δυο αποθήκες και μια κτηνοτροφική μονάδα που έχουν καεί.

Έχουν καεί επίσης αγροικίες, στάνες και μελισσοκομικές εγκαταστάσεις,ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία καθώς επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες κι έχουν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν: 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 204 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 20 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα.

Ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια έχει πλέον ανοίξει, αφού χθες -για λόγους ασφαλείας- είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Πηγή: reader.gr