Αρδευτικά κανάλια «στέγνωσαν» την κοίτη του Πηνειού (pics)

Gazzetta team
Αρδευτικά κανάλια «στέγνωσαν» την κοίτη του Πηνειού (pics)
Ευτυχώς, η απουσία του νερού αποκαθίσταται λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, όμως οι εικόνες από το στεγνό «καμάρι της Θεσσαλίας» είναι εντυπωσιακές.

Μπορεί ο Πηνειός να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας, όμως κάθε καλοκαίρι η εικόνα της στεγνής κοίτης στο ύψος του Διαλεχτού Τρικάλων έχει γίνει συνήθεια για τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Όπως ανεφέρει το trikalavoice.gr, λόγω αρδευτικών καναλιών που εξυπηρετούν το πότισμα μεγάλων αγροτικών εκτάσεων σε ολόκληρο τον θεσσαλικό κάμπο, η κοίτη του ποταμού στερεύει για μερικά χιλιόμετρα, δημιουργώντας εικόνες όπως οι παρακάτω.

Βέβαια, η ροή του νερού στην κοίτη του ποταμού εξομαλύνεται λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, όταν αρκετοί παραπόταμοι διοχετεύουν νερό στον Πηνείο, ξαναδίνοντάς του την συνηθισμένη και πανέμορφη εικόνα που έχουμε συνηθίσει.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημείο από το οποίο τραβήχθηκαν οι φωτογραφίες, τους χειμερινούς μήνες δημιουργούνται μέχρι και μικροί καταρράκτες από το ορμητικό και «φουσκωμένο» ποτάμι.