Έργα στην εθνική οδό Αντιρρίου–Ιωαννίνων προϋπολογισμού 10,4 εκ. ευρώ

Gazzetta team
Έργα στην εθνική οδό Αντιρρίου–Ιωαννίνων προϋπολογισμού 10,4 εκ. ευρώ
Άλλα 36 έργα υλοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία...

Τέσσερις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και την συντήρηση της εθνικής οδού Αντιρρίου -Ιωαννίνων στο ύψος της Αιτωλοακαρνανίας, συνολικού προϋπολογισμού 10.400.000 ευρώ, όπου τον περασμένο χειμώνα προκλήθηκαν κατολισθήσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα, ανακοίνωσε σήμερα από το Μεσολόγγι ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις εργασίες στο ύψος της Κλεισούρας όπου είχαν σημειωθεί οι μεγαλύτερες ζημιές, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για ένα έργο μεγάλου προϋπολογισμού, ύψους1.650.000 ευρώ. Η διαχείριση του δημόσιου χρήματος, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές ανάγκες μας, καθοδηγούν τις αποφάσεις μας. Και εγώ θα ήθελα να έχει αποκατασταθεί νωρίτερα ο δρόμος. Ωστόσο, η ευθύνη μου απέναντι στο δημόσιο χρήμα, μου επέβαλε να προχωρήσουμε σε μία ανοιχτή διαδικασία, που είχε όμως κόστος να γίνει λίγο αργότερα το έργο. Ζητώ την κατανόηση των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, της Αιτωλοακαρνανίας. Είμαι σίγουρος ότι σε αυτές τις συνθήκες που βιώνει η χώρα, ο σεβασμός σε κάθε ευρώ, κρίνεται θετικά από τους συμπολίτες μας».

Επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, είπε ότι στην Αιτωλοακαρνανία υλοποιούνται 36 έργα, τα οποία ξεπερνούν τα 47 εκατομμύρια ευρώ. Από τα 36 έργα, τα 33 χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τα τρία από το ΕΣΠΑ.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο κ. Κατσιφάρας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «υλοποιούμε έργα που θα συμβάλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» και πρόσθεσε: «Επιδιώκουμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας. Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς , με στοχευμένες παρεμβάσεις, εντάξαμε έργα, τόσο στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου-Αιτωλικού, όσο και στην Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Αγρινίου. Πρόκειται για ένα οραματικό σχέδιο που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής. Ενώνουμε δυνάμεις και προχωράμε μπροστά, και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε πόρους για την αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Ελλάδας».

Μάλιστα, όσον αφορά στο Αγρίνιο, είπε ότι «μέχρι να γίνει η σύνδεση με την Ιόνια Οδό, θα δώσουμε βάρος στην αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου», συμπληρώνοντας πως ακολουθούν και άλλες συμβάσεις που αφορούν τις δύο εισόδους στο Αγρίνιο από την Ιόνια Οδό.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ