Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ επιβεβαιώνει την ώρα που εντοπίστηκαν τα πρώτα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι

Gazzetta team
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ επιβεβαιώνει την ώρα που εντοπίστηκαν τα πρώτα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι
Στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις των Δημήτρη Μπαλτάκου και Στράτου Μαυροειδάκου που υποστήριξαν ότι ήταν γνωστό από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Όπως είπε μιλώντaς στο ΣΚΑΙ, το ΕΚΑΒ δέχτηκε τις πρώτες κλήσεις για τραυματίες στις 18:30, ενώ συμπλήρωσε «τo ήξερε η Αστυνομία και τα Συντονιστικά Κέντρα και οι πάντες».

«Η πρώτη κλήση για νεκρό από την Πυροσβεστική στο ΕΚΑΒ έγινε στις 20:40 και αρχίσαμε να παραλαμβάνουμε περιστατικά περίπου στις 21:50 – 21:55. Άρα οι πάντες ξέρουν ότι υπήρχαν νεκροί στο σημείο αυτό. Ενημερώθηκε τότε το Συντονιστικό Κέντρο που υπήρχε στο Χαλάνδρι».

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, Δημήτρης Μπαλτάκος, είπε στο ΣΚΑΙ ότι ήδη από τις 18:30 είχαν ειδοποιηθεί για αποκλεισμένους στις ακτές στο Μάτι.

Όπως είπε, έφτασαν στο σημείο πριν τις 7 το απόγευμα όπου και αντίκρισαν εγκλωβισμένους μέσα στη θάλασσα και σύντομα εντοπίστηκαν τα πρώτα θύματα.

Ταυτόχρονα, ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, τόνισε στο ΣΚΑΙ ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας.

Πηγή: reader.gr