Συνεχίζονται αδιάκοπα οι έρευνες για τους αγνοούμενους της καταστροφικής πυρκαγιάς

Gazzetta team
Συνεχίζονται αδιάκοπα οι έρευνες για τους αγνοούμενους της καταστροφικής πυρκαγιάς
Χωρίς διακοπή συνεχίζονται οι εξετάσεις DNA για την ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων, ενώ συγγενείς αγνοουμένων σπεύδουν στην εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να εντοπίσουν το τελευταίο στίγμα από τα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων τους.

Επί 24ώρου βάσεως συνεχίζει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών την εξέταση και την ανάλυση βιολογικών υλικών συγγενών αγνοούμενων και σορών από την φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, όπως ανακοίνωσε σχετικά το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι έως τώρα έχουν παραληφθεί 71 συγκριτικά βιολογικά υλικά συγγενών αγνοουμένων, 80 βιολογικά υλικά σορών και 22 δελτία δακτυλικών αποτυπωμάτων από σορούς, για την αντιπαραβολή τους.

Επιπλέον, από χθες έχει ξεκινήσει η σύνταξη εκθέσεων εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, με τη διακρίβωση της ταυτότητας των νεκρών μέσω της μεθόδου DNA και αποτυπωμάτων, οι οποίες αποστέλλονται στην αρμόδια προανακριτική αρχή, που είναι το Πυροσβεστικό Σώμα.

Με εισαγγελική εντολή αναζητείται το τελευταίο στίγμα από τα κινητά των αγνοούμενων

Και το Σαββατοκύριακο θα μπορούν οι συγγενείς των αγνοουμένων της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική, να απευθύνονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να πάρουν τις εισαγγελικές παραγγελίες προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών θα λειτουργήσει κανονικά αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, για τις περιπτώσεις συγγενών αγνοουμένων που επιθυμούν να ζητήσουν εισαγγελική παραγγελία, ώστε να τους δοθούν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας τα στοιχεία και τα τελευταία στίγματα των κινητών τηλεφώνων των οικείων τους που αναζητούνται.

Πηγή: reader.gr