Το Λιμενικό απεγκλώβισε 696 άτομα, περισυνέλεξε 19, ενώ ανέσυρε 4 νεκρούς στη Ραφήνα

Gazzetta team
Το Λιμενικό απεγκλώβισε 696 άτομα, περισυνέλεξε 19, ενώ ανέσυρε 4 νεκρούς στη Ραφήνα
Δραματικές ήταν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας.


Τα σκάφη του Λιμενικού και άλλα παραπλέοντα σκάφη απεγκλώβισαν από τις παραλίες 696 άτομα, ενώ από τη θάλασσα διέσωσαν 19 άτομα. Δυστυχώς κατά την διάρκεια των ερευνών ανασύρθηκαν και τέσσερις νεκροί.
Πρόκειται για τρεις γυναίκες και ένα παιδί ενώ έως και αυτή την στιγμή, φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγνοούνται δύο άτομα.
Πρόκειται για επιβάτες ενός σκάφους στο οποίο αρχικά επιβιβάστηκαν 10 Δανοί τουρίστες από την παραλία της Ραφήνας όταν είδαν τις φλόγες να τους πλησιάζουν. Κατά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, συμφωνα με πληροφοριες επιβιβάστηκαν στην βάρκα τους και κάποια άλλα ατομα που εντόπισαν να κολυμπούν ανοικτά της Ραφήνας.
Οι Δανοί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Λιμενικού διασώθηκαν, ωστόσο αναζητούνται και άλλοι επιβατες του σκάφους.

Εξι περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης με τα δύο φουσκωτά του, ένα ταχύπλοο του λιμενικού, η φρεγάτα «Έλλη», ένα ελικόπτερο του Λιμενικού και διαφορα παραπλέοντα σκάφη συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στις έρευνες διάσωσης.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται έως και αυτή την στιγμή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.