Αφαιρούν τις γαλάζιες σημαίες από τη Ζάκυνθο λόγω καταγγελιών για λύματα

Gazzetta team
Αφαιρούν τις γαλάζιες σημαίες από τη Ζάκυνθο λόγω καταγγελιών για λύματα
Για απόσυρση όλων των γαλάζιων σημαιών της Ζακύνθου από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης εξαιτίας καταγγελιών που υποβλήθηκαν προς το συγκεκριμένο Φορέα σχετικά με λύματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά του το imerazante.gr, οι καταγγελίες αφορούν στις εκροές λυμάτων στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, στο πλάνο και τη λειτουργία του Βιολογικού.

Ταυτόχρονα σωρευτικά και επιβαρυντικά λειτούργησε το γεγονός ότι υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους και απουσία ναυαγοσωστών από τις παραλίες.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στη Sportingbet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας*. * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις (21+)

Ερωτήματα πάντως – με βάση τα όσα αναφέρε το imerazante.gr - δημιουργεί το γεγονός ότι ενώ είχε περιέλθει το γεγονός εις γνώση του Δήμου από τις 13 Ιουλίου δεν είχε ληφθεί καμία πρόνοια.

Μάλιστα, πριν μερικές ημέρες έγινε σύσκεψη υπό το Δήμαρχο αλλά και πάλι οι υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν ώστε με έγγραφά τους να παρουσιάσουν τις πραγματικές συνθήκες και πιθανόν να συγκρατούσαν τις τρέχουσες εξελίξεις. Από εκεί και πέρα άλλες ήταν οι διαπιστώσεις της Επιτροπή αξιολόγησης και άλλες οι διαβεβαιώσεις των τοπικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια γενικευμένη σύγχυση.

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Επιτροπή Τουρισμού

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έντονη είναι η απογοήτευση των μελών της Επιτροπής Τουρισμού εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Μάλιστα φέρονται διατεθειμένα, υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας της.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά κατά τη σημερινή συνεδρίαση της όπου και θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, τι συνέβη, και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα για να γλιτώσουμε τα χειρότερα.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους.

Πηγή: reader.gr