Απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη η Βίκυ Σταμάτη (vid)

Gazzetta team
Απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη η Βίκυ Σταμάτη (vid)
Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της για την υπόθεση του ελβετικού συμβολαίου ζωής η Βίκυ Σταμάτη.

Ελεύθερη, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία της στην ανακρίτρια Διαφθοράς η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, που κλήθηκε σε εξηγήσεις για την υπόθεση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ύψους περίπου 770 χιλιάδων ελβετικών φράγκων.

Μία εβδομάδα μετά τον πρώην υπουργό, η κ. Σταμάτη βρέθηκε ενώπιον των ανακριτών που αποδίδουν στους δύο συζύγους κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η κατηγορία αφορά συμβόλαιο ζωής, το οποίο, σύμφωνα με την κατηγορία, καταρτίστηκε το 1998 στο όνομα της κ. Σταμάτη στη Ζυρίχη με κατάθεση σε ελβετική τράπεζα 500 χιλιάδων ευρώ που, κατά τους δικαστικούς λειτουργούς, αποτελούν μέρος παράνομων αμοιβών που έλαβε ο κ. Τσοχατζόπουλος από την προμήθεια των TORM1 και των υποβρυχίων.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρεται ενώπιον της ανακρίτριας να αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο συνήγορος της κ. Σταμάτη Φραγκίσκος Ραγκούσης έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και για «ανίερη σύμπραξη ατόμων με δικαστικές Αρχές του εξωτερικού και δικηγόρους», ενώ επανέλαβε πως η εντολέας του και η οικογένεια της «βρίσκονται σε ομηρεία».

Ο συνήγορος προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες η εντολέας του θα προσκομίσει στους ανακριτές επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ