Κατά την εισαγγελέα είναι πιθανό «κάποιος άλλος» και όχι ο ίδιος ο Σοροπίδης να έχει συντάξει τα υπομνήματα, με τα οποία ο κατηγορούμενος, όντας ήδη προφυλακισμένος, άλλαξε την αρχική ομολογία του επικαλούμενος «εντολή» που έλαβε για την εφοριακό. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αυτή η άποψή της βασίζεται στις πάρα πολλές αντιφάσεις του κατηγορούμενου. «Αν βρει τον δρόμο για την αλήθεια, ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει» είπε η κ. Σωτηροπούλου για τον κατηγορούμενο, ενώ για την οικογένεια της Δώρας ανέφερε πως «δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί "έφυγε" αυτό το κορίτσι».

Η απολογία του κατηγορούμενου Σοροπίδη

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Σοροπίδης υποστήριξε πως κάποιοι ήθελαν «να καθαρίσουν» την εφοριακό «και να το χρεώσουν σε εμένα» και ότι «από εμένα έφυγε περπατώντας». Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ένας δικηγόρος Αθηνών και ακόμη ένας με το ψευδώνυμο «Χάρης« τού ζήτησαν, έναντι αμοιβής, να τραυματίσει την εφοριακό «για να μείνει εκτός υπηρεσίας για τρεις με τέσσερις μήνες».

Έτσι, σύμφωνα με τον Σοροπίδη, κατά τη διάρκεια της πάλης που είχαν στο νεκροταφείο, έκοψε το χέρι της Δώρας και την τραυμάτισε στο πρόσωπο. «Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελό της, γυρνά, με κοιτά σηκώνεται και φεύγει. Έφυγα κι εγώ, μετά την άκουσα να φωνάζει, αστυνομία, βοήθεια. Από την τσάντα πήρα το κινητό και πέντε ευρώ. Πέταξα το μαχαίρι και τη μπλούζα και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι» πρόσθεσε.

Πρόεδρος: Είναι πολλαπλά τα χτυπήματα.

Κατηγορούμενος: Το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν χτύπησα εγώ τη μαχαιριά στην καρδιά.

Να σημειωθεί πως η δίκη συνεχίζεται.