Αλλάζει από Δευτέρα ο τρόπος χορήγησης για τα ακριβά φάρμακα

Gazzetta team
Αλλάζει από Δευτέρα ο τρόπος χορήγησης για τα ακριβά φάρμακα
Πιο σύντομα, εφόσον πιστοποιηθούν και οι 300 γιατροί που προβλέπονται, και δίχως τη διαδικασία που ακολουθείται μέχρι σήμερα με τη γνωμοδοτική επιτροπή, θα γίνεται από τη Δευτέρα η χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο γιατρός θα συμπληρώνει την ηλεκτρονική συνταγή ως αίτημα έγκρισης και αυτό θα μεταβιβάζεται προς το κέντρο του Οργανισμού. Οι πιστοποιημένοι γιατροί θα το εξετάζουν και με ηλεκτρονικό τρόπο θα απαντούν εάν εγκρίνεται ή όχι μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Γιατρός και ασφαλισμένος θα ενημερώνονται άμεσα και ο πρώτος θα το παραλαμβάνει από το φαρμακείο, χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω έγκριση από ελεγκτή.

Μέχρι στιγμής, έχουν πιστοποιηθεί για την ηλεκτρονική προέγκριση φαρμάκων 50 γιατροί, ενώ απαιτούνται περί τους 300. Για τον λόγο αυτό, η διαδικασία ξεκινά σταδιακά από τη Δευτέρα και αναμένεται να γενικευθεί το επόμενο διάστημα.

Από τα 420 φάρμακα υψηλού κόστους που χορηγούνται σήμερα στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, τα μισά είναι νοσοκομειακά και τα 70 χρειάζονται προέγκριση.


Πηγή: reader.gr