Πήγαν να κλέψουν σπίτι στο Χαλάνδρι, αλλά πιάστηκαν επ' αυτοφώρω

Gazzetta team
Πήγαν να κλέψουν σπίτι στο Χαλάνδρι, αλλά πιάστηκαν επ' αυτοφώρω
Χειροπέδες σε διαρρήκτες την ώρα που επιχειρούσαν να εισβάλουν σε οικεία στο Χαλάνδρι, έβαλαν άντρες της αστυνομίας.

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, δύο άνδρες την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν κατοικία στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Ο λόγος για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 28 και 36 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαρρήξεις - κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, νυχτερινές κυρίως ώρες, εντόπιζαν οικίες και αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων χτυπώντας το κουδούνι, προέβαιναν στην διάρρηξη των εισόδων ή των παραθύρων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για άτομα που δρούσαν άκρως επαγγελματικά, καθώς στις περιπτώσεις που αδυνατούσαν να παραβιάσουν τις κεντρικές εισόδους των πολυκατοικιών, αναρριχούνταν στα μπαλκόνια. Επιπλέον, για την διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν γάντια, ενώ τα κλοπιμαία (κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη) τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδοχών. Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δαχτυλίδι, δύο αλυσίδες, ένα κατσαβίδι, ένα γάντι και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο μετακίνησης.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν δέκα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στο Χαλάνδρι, στην Αγία Παρασκευή και στα Βριλήσσια. Να σημειώσουμε, ότι ο 36χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διάπραξη όμοιων αδικημάτων και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Πηγή: reader.gr