«Απαντήσεις» στα social media και στο κινητό του 15χρονου ψάχνει η Αστυνομία

Gazzetta team
«Απαντήσεις» στα social media και στο κινητό του 15χρονου ψάχνει η Αστυνομία
Στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει η κηδεία του 15χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη που τα ξημερώματα της Κυριακής έδωσε τέλος στη ζωή του, νιώθοντας αδύναμος να αντέξει άλλο το bullying που συμμαθητές και δήθεν φίλους.

Η Αστυνομία, μετά και την εισαγγελική παραγγελία για κατεπείγουσα εξέταση της υπόθεσης από τις Αρχές, προχωρά στις κινήσεις εκείνες που θα ρίξουν φως στα αίτια που οδήγησαν το παιδί να πάρει την απόφαση και να κρεμαστεί στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Εκτός από τις καταθέσεις προσώπων -για τις οποίες έγραψε χθες το Reader.gr- στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι λογαριασμοί του 15χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και το κινητό του τηλέφωνο. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα δώσει απαντήσεις για το εάν κάποιος επικοινώνησε με τον 15χρονο εκείνες τις κρίσιμες ώρες πριν την αυτοκτονία, αλλά και την ταυτότητά του προσώπου αυτού. Υπάρχουν πληροφορίες, πως είτε κατά την παραμονή του στο πάρτι του Σαββάτου, είτε λίγο αργότερα, ο 15χρονος δέχθηκε απειλητικά μηνύματα ή ακόμα και τηλεφώνημα από άτομο που συνήθιζε να του ασκεί ψυχολογική (ενδεχομένως και σωματική βία).

Από την έρευνα στα πράγματα του 15χρονου μαθητή, προέκυψε ότι υπήρχαν κι άλλα σημειώματα -δίκην ημερολογίου- στα οποία έγραφε για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με το bullying που δέχονταν από συνομήλικους του. Ωστόσο, μόνο στο τελευταίο, όντας σε πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση τους κατονόμασε και ζήτησε από τους γονείς του εκδίκηση. Εντός των επόμενων ημερών, αφού πρώτα συνέλθουν από το αρχικό σοκ, θα κληθούν για κατάθεση ο πατέρας και η μητέρα του παιδιού, αν και το παιδί φαίνεται ότι δεν είχε μιλήσει.

Τέλος, οι αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ θα αξιολογήσουν και τις μαρτυρίες συμμαθητών και φίλων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Ανάμεσα τους και αυτή μίας φίλης του 15χρονου, που αναφέρει ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες άλλο αγόρι ξυλοκόπησε το αδικοχαμένο παιδί, μετά από απρόκλητη επίθεση ενώ βρίσκονταν στην πλατεία Αγίας Τριάδας στην Αργυρούπολη.

Πηγή: reader.gr