Μακεδονικό: Δύο νέες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Gazzetta team
Μακεδονικό: Δύο νέες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Δύο νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Σκοπίων, έχουν προγραμματιστεί σήμερα Κυριακή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .

Το συλλαλητήριο της Αθήνας που θα γίνει στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. και διοργανωτές είναι το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, οι ομάδες «Ελλάς - Hellas» και «ΟΧΙ στον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια» έχουν απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 19:00.

«Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ακύρωση της συμφωνίας της παραχώρησης του όρου "Μακεδονία" στα Σκόπια. Δεν εγκαταλείπουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί 1 Ιουλίου και ώρα 7μ.μ. μπροστά από το Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου απ' όπου θα ξεκινήσει και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατάληξη στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», αναφέρουν στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές.


Πηγή: reader.gr