3 όπλα και πάνω από 60 κάλυκες στη δολοφονία του «Σαμπρέλα»

Gazzetta team
3 όπλα και πάνω από 60 κάλυκες στη δολοφονία του «Σαμπρέλα»
Περισσότεροι από 60 κάλυκες, τριών διαφορετικών διαμετρημάτων, έχουν βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας του Μανώλη Καραγιάννη ή «καράφλα» ή «σαμπρέλα» ή «Νταίζη», στη συμβολή των οδών Ναϊάδων και Αίαντος στο Παλαιό Φαληρο.

Οι κάλυκες, μαζί με τον γεμιστήρα από το πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov και το πιστόλι των 9mm που βρέθηκαν δίπλα στον νεκρό «νονό» εξετάζονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., για τυχόν γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα. Από τις κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις, ενώ μένει να διασταυρωθεί εάν εκτός από τη μηχανή και το Ι.Χ. αυτοκίνητο Alfa Romeo, έχει χρησιμοποιηθεί (από υποστηρικτική ομάδα που δεν συμμετείχε στη μάχη) και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο Peugeot που φέρεται να έχει κινηθεί ύποπτα στο σημείο.

Όσον αφορά τον βασικό εκτελεστή, αυτόν που άνοιξε πυρ με το Kalashnikov εναντίον του Καραγιάννη, κατέβηκε από τη μηχανή μεγάλου κυβισμού, φορούσε τζόκεϊ και φαίνεται ιδιαίτερα έμπειρος στον χειρισμό όπλου. Όπως προαναφέραμε στο σημείου έχουν βρεθεί κάλυκες των 7,62mm (από το πολεμικό τυφέκιο), των 0,40in (από σύγχρονο πιστόλι) και των 9mm (επίσης από πιστόλι). Είναι σίγουρο ότι ο «καράφλας» ανταπέδωσε τα πυρά, ωστόσο, έχοντας δεχτεί τουλάχιστον 10 σφαίρες ήταν αδύνατο να επιβιώσει.

Τέλος, μετά την κηδεία του, αναμένεται να κληθεί για κατάθεση η σύντροφος του, Αμαλία, αν και οι προσδοκίες για κάποιο ουσιαστικό στοιχείο είναι μικρές.


Πηγή: reader.gr