Πέντε συλλήψεις, 14 αστυνομικοί τραυματίες από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Gazzetta team
Πέντε συλλήψεις, 14 αστυνομικοί τραυματίες από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν πέντε από τις προσαγωγές που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ, με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για «τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι συλληφθέντες είναι ηλικίας, 26, 33, 34 και 47 χρονών, ενώ ανάμεσά τους είναι και μία γυναίκα 22 ετών. Στα επεισόδια έλαβαν μέρος περίπου 300 άτομα, κάποιοι εκ των οποίων επιχείρησαν με μοτοσικλέτες να ρίξουν τη σιδερένια περίφραξη της ΔΕΘ, χωρίς όμως επιτυχία. Για περισσότερες από τρεις ώρες διαδηλωτές συγκρούονταν με δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η πλατεία ΧΑΝΘ όπου και βρίσκεται το κτίριο της ΔΕΘ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με πέτρες, δακρυγόνα, βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και φωτιές σε κάδους.

Από την οργή του συγκεντρωμένοι πλήθος δεν γλίτωσε ούτε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, τον οποίον αποδοκίμασαν με το σύνθημα «μαλ..., αρχ..., Μηταφίδη». Ο κ., Μηταφίδης έκανε λόγο για ακροδεξιά κατευθυνόμενα άτομα.

Τέλος, να σημειώσουμε, ότι 14 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: reader.gr