Μία εφαρμογή βάζει τέλος στην αναζήτηση κάρτας στάθμευσης (pics)

Gazzetta team
Μία εφαρμογή βάζει τέλος στην αναζήτηση κάρτας στάθμευσης (pics)
Τέλος στην ατέρμονη αναζήτηση περιπτέρου ή ψιλικατζίδικου πλησίον του σημείου που έχετε παρκάρει ώστε να αγοράσετε την παραδοσιακή ξυστή κάρτα σταύθμευσης βάζει ο Δήμος Αθηναίων εγκαινιάζοντας την εφαρμογή myAthensPass.

To νέο app δίνει πλέον την δυνατότητα να παρκάρετε και να πληρώνετε μέσω κινητού για όσο χρόνο θέλετε να σταυθμεύσετε εντός του κέντρου, κάνοντας την μετακίνηση στην πόλη ευκολότερη.

Η διαδικασία για την εγκατάσαση και λειτουργία του είναι απλή.

Πώς λειτουργεί:

  • Αναζητήστε το myAthensPass στο Playstore της Google (Android) ή στο Appstore της Apple (iOS) και εγκαταστήστε το στο smartphone σας. Επιλέξτε να επιτρέπεται στην εφαρμογή η πρόσβαση στην τοποθεσία σας όσο την χρησιμοποιείτε καθώς και το να σας στέλνει ειδοποιήσεις ώστε να απολαύσετε όλες τις δυνατότητές της. Διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσης.

  • Δημιουργήστε λογαριασμό – εξατομικευμένο προφίλ - ακολουθώντας τις οδηγίες. Βάλτε το όνομά σας, το email σας κι έναν σύνθετο κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια ελέγξτε το email σας και ακολουθήστε τις οδηγίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
  • Εισάγετε την πιστωτική η χρεωστική σας κάρτα στο λογαριασμό σας

  • Αγοράστε τον επιθυμητό χρόνο σταύθμευσης από 0,50 έως 20 ευρώ.
  • Ενεργοποίηση σταύθμευσης: εντοπίστε την θέση σας στο χάρτη, επιλέξτε το χρόνο σταύθμευσης (30-180 λεπτά) σημειώστε τον αριθμό της πινακίδας του οχήματός σας και είστε έτοιμοι.

Τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής είναι πολλαπλά. Πέρα από την ταλαιπωρία αναζήτησης ξυστής κάρτας σταύθμευσης, έχετε και πλήρη έλεγχο της ώρας σταύθμευσης χωρίς να είστε αναγκασμένοι να προυπολογίσετε πόσο θα κάτσετε ή να χρειάζετε να επιστρέψετε στο αυτοκίνητο για να ανανεώσετε την κάρτα σας. Ακριβώς 10 λεπτά πριν λήξει ο χρόνος σας , η εφαρμογή σας ενημερώνει με push notification, ώστε να ανανεώσετε σε περίπτωση που το επιθυμείτε.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταύρος Ασθενίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΕΜ ΑΕ, της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του δήμου Αθηναίων η οποία υποστηρίζει την εφαρμογή το myAthensPass μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους δρόμους που επιτρέπεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο δήμο Αθηναίων, τις οποίες χαρακτηρίζει η λευκή διαγράμμιση»

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος παρουσίασε μαζί με την δημοτική αστυνομία την εφαρμογή σε δημοσιογράφους την χαρακτήρισε «ως ένα μεγάλο βήμα στην ελεγχόμενη στάθμευση την ψηφιακή εποχή που ζούμε». «Μια εφαρμογή στην υπηρεσία του πολίτη, όπου αγοράζει χρόνο και τον χρησιμοποιεί όπως εκείνος επιθυμεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: reader.gr