Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το θάνατο της 16χρονης στα Χανιά

Gazzetta team
Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το θάνατο της 16χρονης στα Χανιά
Αθωώθηκαν από το Εφετείο οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του θανάτου 16χρόνης τον Απρίλιο του 2011 στο Ρέθυμνο.

Αθώοι κρίθηκαν σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων δύο γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου που κάθισαν στο εδώλιο για την υπόθεση θανάτου 16 χρόνης τον Απρίλιο του 2011.

Η άτυχη κοπέλα κατέληξε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου είχε μεταφερθεί από δύο φίλους της σε κατάσταση μέθης, με τους δύο γιατρούς να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε και ένας 29χρόνος από το Ρέθυμνο αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για άμεση συνέργεια σε βιασμό που κρίθηκε και αυτός αθώος. Ο 29 χρόνος με έναν ακόμα ανήλικο ήταν παρέα, διασκεδάζοντας με την 16 χρόνη τη νύκτα κατά την οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό οι δύο γιατροί, είχαν κριθεί ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή. Ο 29χρονος φίλος της άτυχης κοπέλας (23 ετών τότε) είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την κατηγορία του βιασμού σε ποινή 7 ετών κάθειρξης με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο, ενώ είχε αθωωθεί για την κατηγορία της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου προκλήθηκε ένταση στο δικαστήριο από τις αντιδράσεις της μητέρας και μελών της οικογένειας της 16χρονης.