Σώρρας: «Κρυβόμουν επειδή φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν»

Gazzetta team
Σώρρας: «Κρυβόμουν επειδή φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν»
Υπόμνημα 150 σελίδων κατέθεσε στον ανακριτή ο Αρτέμης Σώρρας, με τον... τρισεκατομμυριούχο Πατρινό να απαντά στο βαρύτατο κατηγορητήριο που συντάχθηκε εις βάρος του για την υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις». Ο ίδιος συνέχισε τους ισχυρισμούς ότι διαθέτει περιουσία μεγαλύτερη των 600 δισ. δολαρίων, ωστόσο, δεν έπεισε τις δικαστικές Αρχές που διέταξαν την προφυλάκιση του!

Ο Αρτέμης Σώρρας υποστήριξε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ευθύνεται για την οικονομική περιπέτεια που περνά η χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά και για την δικαστική περιπέτεια του ίδιου. Στο υπόμνημα του αναφέρει ότι είναι κάτοχος 28 μετοχών της τράπεζας της Ανατολής οι οποίες «λόγω της ακυρώσεώς τους έχουν χαρακτήρα αξιογράφου - χρεογράφου - χρεωστικού ομολόγου και η αξία τους έχει εκτιμηθεί σήμερα στο ποσόν των 678.647.978.985 ευρώ η κάθε μία».

Στο υπόμνημα αναφέρει ακόμα πως «αγνοήθηκαν οι προτάσεις που υπέβαλε, το 2012, για χρηματοδότηση της χώρας -μέσω των ακυρωμένων χρεογράφων- και επιρρίπτει ευθύνες στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία όφειλε να ελέγξει τους τίτλους που προσκόμισε και ή να απαντήσει επί της πρότασης του ή αν διαπίστωνε πρόβλημα να τον παραπέμψει στην Δικαιοσύνη».

Η τράπεζα όμως, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις», δεν έκανε ποτέ «σοβαρό έλεγχο» ούτε όμως τον κατήγγειλε ως απατεώνα και έτσι κ. Σώρρας υποστηρίζει ότι «η αμέλεια” της ΤτΕ καταδεικνύει αφενός την αλήθεια για τους τίτλους του και αφετέρου την «ύπαρξη δόλου» και «πρόθεση βλάβης της περιουσίας των 600 δισ. δολαρίων κι όλων όσων έλκουν δικαιώματα εξ’ αυτής».

«Δεν είπα να μην πληρώσουν τις οφειλές τους»

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και σε ότι αφορά το σκέλος της δανειοδότησης της χώρας, αναφέρεται ότι ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» επιχείρησε να συνάψει με την Ελληνική Δημοκρατία «δανειακή σύμβαση, πείθοντας την να δεχθεί στην κατοχή της άνευ οικονομικής αξίας διεθνείς συναλλαγματικές (International Bills of Exchange – IBOE) που ήταν προϊόντα απάτης, λαμβάνοντας ως εγγύηση-αντασφάλιση γνήσια ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος».

Ο ίδιος απαντά με το υπόμνημα του ότι η κατηγορία δεν ισχύει διότι στην πρόταση συμφωνίας που είχε υποβάλει ανέφερε ότι η σύμβαση θα υπογραφόταν «εφόσον ρευστοποιηθούν» τα IBOE. Τέλος, αρνείται ότι προέτρεψε οποιονδήποτε να μην πληρώσει τις οφειλές του, ενώ υποστηρίζει ότι κρυβόταν γιατί εξαιτίας του πλούτου του είχε «βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς μου».

«Η φυγοποινία μου έχει μοναδικό λόγο τον απολύτως βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς μου, αφού και στο παρελθόν αποτέλεσα στόχο δολοφονίας τουλάχιστον δύο φορές, η δε ύπαρξη σε μένα τέτοιων και τόσων περιουσιών με κάνουν να αποτελώ στόχο πολλών αντιθέτων συμφερόντων (πολιτικών και οικονομικών) που θέλουν την φυσική μου εξαφάνιση» αναφέρει ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» και προσθέτει:

«Η φυλάκισή μου ή έστω η κράτησή μου θα αποτελούσε, με δεδομένες τις συνθήκες κρατήσεως των φυλακών και τον συγχρωτισμό των εκεί κρατουμένων, τεράστιο, πραγματικό και όχι ιδεατό κίνδυνο για την φυσική μου ύπαρξη. Ουδέποτε ήθελα να φύγω από την Ελλάδα και ουδέποτε έφυγα μονίμως από την Ελλάδα».

Ο Αρτέμης Σώρρας, το απόγευμα της Πέμπτης οδηγήθηκε στη Ζ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία βρίσκονται όσοι κατηγορούνται για οικονομικές υποθέσεις. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, άμεσα θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης.

Πηγή: reader.gr