Η απολογία Σώρρα έγραψε νέες σελίδες στην ιστορία της ποινικής δικονομίας

Gazzetta team
Η απολογία Σώρρα έγραψε νέες σελίδες στην ιστορία της ποινικής δικονομίας
«Με καταδιώκει, με κυνηγάει η ίδια η χώρα μου», δήλωσε ο Αρτέμης Σώρρας κατά τη μεταφορά του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στον Κορυδαλλό και επεσήμανε ότι έχει όλες τις αποδείξεις για τα 600 δισ. ευρώ που ισχυρίζεται ότι έχει στη διάθεσή του για τη διάσωση της Ελλάδας.

«Ίδρυσα έναν πολιτικό φορέα που εκπροσωπεί χιλιάδες Ελλήνων και δεν μπορώ να ταυτιστώ με την έννοια της εγκληματικής οργάνωσης. Έχω όλες τις αποδείξεις για τα 600 δισ. ευρώ. Τα εξώδικα τα κάνουν ελεύθερα οι πολίτες. Δεν έχουμε κερδίσει ή πάρει ούτε ένα ευρώ από κανέναν», δήλωσε στον Σκάι ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις».

Νωρίτερα, ομάδα της ΟΠΚΕ φυγάδευσε κυριολεκτικά τον Σώρρα, προκειμένου να αποφύγει τους δεκάδες υποστηρικτές της οργάνωσης, που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια και οδήγησε τον προσωρινά κρατούμενο πεζή μέσα από το Άλσος της Ευελπίδων, για να βγουν στον κεντρικό δρόμο πίσω από τα δικαστήριο στο ύψος της γέφυρας Μουστοξύδη, όπου τους περίμεναν τα αυτοκίνητα.

Ο Σώρρας βγήκε από το ανακριτικό γραφείο υπό τις επευφημίες υποστηρικτών του, οι οποίοι τον χειροκροτούσαν φωνάζοντας «γεια σου, αρχηγέ» και βρίζοντας εκείνους «που τον οδηγούν στη φυλακή». Ο Αρτέμης Σώρρας απάντησε: «Όλα στα χέρια σας τώρα»

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Αρτέμης Σώρρας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανέλαβε την ευθύνη για τη δράση της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας, συνελήφθη στον Άλιμο το Σάββατο και κατηγορείται για βαριά αδικήματα μεταξύ των οποίων και απάτες που φέρεται να έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών. Οι συγκεκριμένες πράξεις τού αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, γεγονός που τον φέρνει αντιμέτωπο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του Σώρρα περιλαμβάνονται σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Πηγή: reader.gr