Οι Κινέζοι προτιμούν Ελλάδα για τις διακοπές

Gazzetta team
Οι Κινέζοι προτιμούν Ελλάδα για τις διακοπές
Η Ελλάδα είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη.


Σε υψηλά επίπεδα παραμένει από την αρχή του έτους η ζήτηση (έως 30%) για διακοπές στην Ελλάδα από την τουριστική αγορά της Κίνας. Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τις δημοφιλέστερους προορισμούς των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα μηνύματα που προέκυψαν από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, Beijing International Travel Expo (BITE) που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο στο διάστημα 15-17 Ιουνίου 2018.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ, ο Οργανισμός συμμετείχε στην Beijing International Travel Expo (BITE) με περίπτερο, το οποίο διακρίθηκε. Συγκεκριμένα, απέσπασε το βραβείο τιμώμενης χώρας κατά την έναρξη της έκθεσης, καθώς και το βραβείο «Most outstanding booth design» κατά τη λήξη της.

Ο ΕΟΤ, σε συνέχεια των επαφών της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, ενισχύει διαρκώς την παρουσία της Ελλάδας στην κινεζική τουριστική αγορά και από τα έως τώρα στοιχεία επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα καταγράφει νέα αύξηση κρατήσεων και για το 2018, διατηρώντας τη δυναμική της υψηλής αύξησης της περσινής χρονιάς (+30%).

Στην Beijing International Travel Expo (BITE) συμμετείχαν 1.000 εκθέτες από 82 χώρες. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα Λεωνίδας Ροκανάς και γενικός πρόξενος Πεκίνου Αναστάσιος Κέζας.