«Τους βοήθησε ο σωματότυπός τους να αποδράσουν», λέει η ΕΛΑΣ

Gazzetta team
«Τους βοήθησε ο σωματότυπός τους να αποδράσουν», λέει η ΕΛΑΣ
Το γεγονός ότι ήταν αδύνατοι, τους βοήθησε στο να περάσουν από την τρύπα που άνοιξαν στα κάγκελα.

Τρεις Αλβανοί κακοποιοί απέδρασαν, στις 6.30 το πρωί, από το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης.

Οι τρεις αλλοδαποί, που είχαν συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, κατηγορούμενοι για 72 κλοπές σε πολυτελείς οικίες στα βόρεια και νότια προάστια, λίμαραν τα κάγκελα τού χώρου όπου κρατούντο και αφού πήδηξαν από ύψος περίπου οκτώ μέτρων ή κατέβηκαν από την υδρορροή (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη από την αστυνομία) τράπηκαν σε φυγή.

Οι τρεις Αλβανοί που απέδρασαν είναι ηλικίας 31 ετών (το αρχηγικό μέλος), 28 και 24, ενώ έχουν συλληφθεί για τις κλοπές, άλλοι δύο συνεργοί τους.

«Τους βοήθησε ο σωματότυπός τους στην απόδραση. Είναι πολύ αδύνατοι και έτσι μπορούσαν να βγουν από το σημείο όπου λίμαραν τα κάγκελα» ανέφεραν, πριν από λίγο, αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Παράλληλα, έχουν μεγάλη ευχέρεια τόσο στην αναρρίχηση, όσο και στην καταρρίχηση, ενώ, μεταξύ άλλων, είναι και θρασύτατα άτομα» πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι τρεις κακοποιοί.