Στη φυλακή οδηγείται ο κρεοπώλης που κατηγορείται για την δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα

Gazzetta team
Στη φυλακή οδηγείται ο κρεοπώλης που κατηγορείται για την δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα
Απόφαση προφυλάκισης πήραν ανακριτής και εισαγγελέας για τον 34χρονο κρεοπώλη από την Άμφισσα, ο οποίος πυροβολώντας με κυνηγετικό όπλο σκότωσε ένα 13χρονο κοριτσάκι Ρομά.

Ο 34χρονος οδηγείται το απόγευμα της Πέμπτης στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού, μετά την πολύωρη απολογία του στο Αστυνομικό Μέγαρο Φωκίδας. Να σημειώσουμε ότι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής, καθώς υπήρχε φόβος επεισοδίων. Ωστόσο η διαδικασία εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα, παρά το γεγονός ότι χθες υπήρχαν λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε Ρομά και κατοίκους της περιοχής.

Σήμερα τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και οι Ρομά δεν εμφανίστηκαν στους χώρους γύρω από την Αστυνομική Διεύθυνση, ωστόσο για λόγους ασφαλείας εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να μεταβεί ο Ανακριτής στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης για την πολύωρη απολογία του φερόμενους ως δράστη.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Πέτρο Μαντούβαλο, ο 34χρονος δήλωσε συντετριμμένος από το θάνατο της 13χρόνης επαναλαμβάνοντας ότι βρέθηκε σε λάθος σημείο το συγκεκριμένο χρόνο. Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ωστόσο το κατηγορητήριο έμεινε αμετάβλητο καθώς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με το συνήγορο του, η προφυλάκιση του ήταν δεδομένη, ωστόσο επέμενε ότι «υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα κατατεθούν στη Δικαιοσύνη».

Πηγή: reader.gr