Το πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» προκάλεσε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα (pic)

Gazzetta team
Το πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» προκάλεσε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα (pic)
Κατεπείγουσα έρευνα με την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας διέταξε ο εισαγγελέας, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με την τήρηση της διαδικασίας του Αυτοφώρου σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας «Μακελειό» διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο του εντύπου.

Ο κ. Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με εντολή να διαπιστωθεί άμεσα αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της «προσβολής Προέδρου της Δημοκρατίας», «παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων» κ.ά. και την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας.

Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσε η πρώτη σελίδα της εφημερίδας με αφορμή την συμφωνία Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την ονομασία της γείτονος.

Το πρωτοσέλιδο απεικονίζει φωτογραφίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών παραποιημένες ώστε να εμφανίζονται τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ εμφανίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τραυματισμένο από σφαίρες και πεσμένο στο έδαφος. Κάτω από τη φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου γράφει: «Σε καιρό πολέμου εκτελούνται κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας». Ο κύριος τίτλος είναι «στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη», ο υπέρτιτλος «Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα και μία σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή» ενώ αναφέρεται σε «παράδοση της Μακεδονίας μας σε Αλβανο-Σλάβους». Τις φωτογραφίες συνόδευε το ερώτημα, «υπάρχει Έλληνας πατριώτης που να διαφωνεί με αυτό το πρωτοσέλιδο;».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ