Δημοτική παράταξη της Στυλίδας κατηγορεί τον Γκλέτσο για ξυλοδαρμό πολίτη

Gazzetta team
Δημοτική παράταξη της Στυλίδας κατηγορεί τον Γκλέτσο για ξυλοδαρμό πολίτη
Για ξυλοδαρμό ενός πολίτη κατηγορείται ο Απόστολος Γκλετσος, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε φραστικά και στη συνέχεια να γρονθοκόπησε δημότη της Στυλίδας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Στυλίδας, ο Απόστολος Γκλέτσος «τα έβαλε» με δημότη της περιοχής, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταθέτοντας ψήφισμα για την κατάσταση των αγροτικών υποδομών και κυρίως για τους αγροτικούς δρόμους και το αρδευτικό δίκτυο.

Η παρέμβαση αυτή του αγροτικού συλλόγου, εξαγρίωσε το δήμαρχο, ο οποίος άρχισε να επιτίθεται φραστικά στον εκπρόσωπο του αγροτικού συλλόγου, αφαιρώντας του παράλληλα το λόγο και ζητώντας του να φύγει από την αίθουσα. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ανέλαβε ο ίδιος στην απομάκρυνση του και όταν βγήκαν εκτός αίθουσας φέρεται να τον γρονθοκόπησε.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Κατά τη συζήτηση, ο δήμαρχος –προφανώς μην αντέχοντας την περιγραφή της κατάστασης των αγροτικών υποδομών στο δήμο– κατά τον προσφιλή του τρόπο, ανέλαβε ο ίδιος καθήκοντα προέδρου δημοτικού συμβουλίου, αφαίρεσε τον λόγο από το συμπολίτη μας, αποκάλεσε τους κατοίκους της Σπαρτιάς κλέφτες και τον έδιωχνε από την αίθουσα συνεδριάσεων. Μαινόμενος κατέβηκε από την έδρα του, με το στήθος του τον έσπρωχνε να βγει έξω για να συνεχίσουν εκεί, όπου μετά από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι τον γρονθοκόπησε».

Ολόκληρη η ανακοίνωση - καταγγελία της Λαϊκής Συσπέιρωσης Δήμου Στυλίδας

«Κατά την συζήτηση του ψηφίσματος των Αγροτικών Συλλόγων Ανατολικής Φθιώτιδας σε προ ημερησίας διατάξεως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 ο Δήμαρχος Στυλίδας κ. Γκλέτσος έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ αυταρχισμού, απολυταρχισμού και επίδειξης πυγμαχικών ικανοτήτων εναντίον συμπολίτη μας που με την ιδιότητα του ως προέδρου Αγροτικού Συλλόγου επιχειρούσε να στηρίξει το ψήφισμα που είχε υποβάλει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατά την συζήτηση ο Δήμαρχος - προφανώς μην αντέχοντας την περιγραφή της κατάστασης των αγροτικών υποδομών στο Δήμο - κατά τον προσφιλή του τρόπο - ανέλαβε ο ίδιος καθήκοντα Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, αφαίρεσε τον λόγο από τον συμπολίτη μας ( Κ. Ζαρκαδούλα ) αποκάλεσε τους κατοίκους της Σπαρτιάς κλέφτες και τον έδιωχνε από την αίθουσα συνεδριάσεων.

Μαινόμενος κατέβηκε από την έδρα του, με το στήθος του τον έσπρωχνε να βγει έξω για να συνεχίσουν εκεί , όπου μετά από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι τον γρονθοκόπησε. Επιστρέφοντας στην αίθουσα απειλούσε τους Δημ. Συμβούλους της πλειοψηφίας να μην ψηφίσουν το ψήφισμα γιατί αν το ψήφιζε έστω και ένας θα παραιτούνταν από Δήμαρχος εκείνη τη στιγμή.

Πράγματι κανένας Σύμβουλος της πλειοψηφίας δεν το ψήφισε. Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά την αντίληψη του Δημάρχου, ότι στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου έχουν θέση μόνο όσοι συμφωνούν μαζί του, ότι ο ίδιος «ζηλωτής του Ερντογάν» μπορεί να αλλάξει κατά το δοκούν τον μανδύα του Δημάρχου ή του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου και να ''χειροτονεί'' όποιον τολμήσει να του ''πάει κόντρα ''

Αυτές οι πρακτικές είναι ξένες με τον πολιτισμό της Στυλίδας δεν συνάδουν με το κύρος και το ήθος που πρέπει να διέπουν το Δήμαρχο και το Δημοτικό μας Συμβούλιο και δεν μπορεί να συνεχίζονται ανενόχλητα.

Πέρα από την νομική εξέλιξη της υπόθεσης, καλούμε τον λαό της Στυλίδας να καταδικάσει όχι μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά συνολικότερα τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές του Δημάρχου».

Πηγή: reader.gr