Φοβούνται βεντέτα στην Άμφισσα μετά το θάνατο της 13χρονης

Gazzetta team
Φοβούνται βεντέτα στην Άμφισσα μετά το θάνατο της 13χρονης
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 34χρονου κρεοπώλη, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 13χρονου κοριτσιού, έχει εξαπολύσει η Αστυνομία της Άμφισσας.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στην καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή Κάμινος κοντά στο ΚΤΕΟ της περιοχής, με τις πληροφορίες που έρχονταν τις πρώτες ώρες να αποδεικνύονται τελικά λανθασμένες. Αρχικά ειπώθηκε ότι το περιστατικό ήταν συμπλοκή Ρομά στον καταυλισμό, ενώ στη συνέχεια η εκδοχή άλλαξε και ότι ο 34χρονος πυροβόλησε εναντίον επίδοξων διαρρηκτών.

Τελικά, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., ο κρεοπώλης λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ πήγε στον καταυλισμό, λογομάχησε με έναν 35χρονο Ρομά, έβγαλε από το φορτηγάκι ένα κυνηγετικό όπλο και άρχισε να πυροβολεί εναντίον του με φυσίγγια διασποράς. Τελικά τα σκάγια βρήκαν το 13χρονο κορίτσι στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο της μικρής, ενώ σκάγι πέτυχε τον 35χρονο στον αστράγαλο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πήρε γρήγορα εξιτήριο.

Μετά τους πυροβολισμούς ο κρεοπώλης μπήκε στο αυτοκίνητό του και επιχείρησε να διαφύγει. Το φορτηγάκι του βρέθηκε περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τον καταυλισμό, στην επαρχιακή οδό Άμφισας-Βίνιανης. Συγγενείς του θύματος τον καταδίωξαν, έκαψαν το αυτοκίνητο αλλά δεν βρήκαν τον δράστη, ο οποίος πρόλαβε να ξεφύγει. Πλήθος Ρομά στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση του δράστη και τα έκαναν γυαλιά - καρφιά, ενώ συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και το νοσοκομείο.

Η Αστυνομία αναζητά τον 34χρονο κρεοπώλη, ο οποίος διαφεύγει μέχρι αυτή τη στιγμή της σύλληψης, αν και εκτιμάται ότι είναι ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός του. Το σύνολο των αστυνομικών της περιοχής είναι σε επιφυλακή, καθώς όσο περνούν οι ώρες και δεν εμφανίζεται ο δράστης εκφράζονται φόβοι για αντεκδίκηση από την οικογένεια του θύματος.


Πηγή: reader.gr