+slo-gun

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου τον Ιούνιο στην Αστυπάλαια!

Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου τον Ιούνιο στην Αστυπάλαια!

Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου τον Ιούνιο στην Αστυπάλαια!

Διαβάζοντας ένα βιβλίο μπορείς να ταξιδέψεις στα πιο όμορφα, μαγευτικά μέρη του κόσμου. Το βιβλίο άλλωστε είναι ένα νοητό ταξίδι... Ένα τέτοιο ταξίδι κάνει μέχρι την υπέροχη Αστυπάλαια, εκεί όπου από την 1η έως τις 4 Ιουνίου διοργανώνεται το 1ο Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου με κεντρικό σύνθημα «Τα βιβλία παίζει»!

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Αστυπάλαιας σε συνεργασία με τη συγγραφέα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την είσοδο να είναι ελεύθερη και όλες οι δράσεις δωρεάν.

Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές για τέσσερις μέρες η Αστυπάλαια γίνεται το επίκεντρο του πολιτισμού και γνώσης καθώς 11 δημιουργοί, συγγραφείς, μουσικοί και επιστήμονες, από την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε μαθητές και γονείς, πραγματοποιώντας δράσεις με επίκεντρο το βιβλίο και θα τα προσκαλέσουν να μιλήσουν, να γράψουν, να παίξουν και να εκφραστούν δημιουργικά.

Σε  παραλίες, σχολεία, σοκάκια, μουσεία και πλατείες με συγγραφικές εκδηλώσεις, αφηγήσεις παραμυθιών,  εργαστήρια, βιωματικές δράσεις, παιχνίδια φιλαναγνωσίας,  μουσικά και εικαστικά δρώμενα, η μαγεία του βιβλίου θα απλωθεί σε ολόκληρο το νησί, δίνοντας στην όλη διοργάνωση μια ατμόσφαιρα γιορτής.

Στα εργαστήρια οι μαθητές θα ευαισθητοποιηθούν γύρω από τα θέματα οικονομίας, οδικής συμπεριφοράς, περιβαλλοντικής συνείδησης, ανάδειξης συναισθημάτων, σεβασμού της πολιτιστικής κληρονομιάς και αγάπης για διάφορες μορφές τέχνης.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία στηρίζουν το Φεστιβάλ με την προσφορά παιδικών βιβλίων για την οδική ασφάλεια, όπως και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή με τη μεταφορά παιδιών από το νησί της Ανάφης για να συμμετέχουν στις δράσεις.

Στο Φεστιβάλ Βιβλίου μετέχουν οι Κατερίνα Αλεξιάδη, Λήδα Βαρβαρούση, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιώς: Νικόλαος Φίλιππας), Μαργαρίτα Κοτσίνη, Θοδωρής Παπαϊωάννου, Κώστας Στοφόρος και η καλλιτεχνική – δημιουργική ομάδα La PetiteMarguerite (Βάσια Τσώτσου, Καριοφύλλης Γκροζούδης)
Συμμετέχουν (αναφέρονται κατ' αλφαβητική σειρά) οι εκδόσεις: ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΙΚΑΡΟΣ, ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ,  ΚΕΔΡΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΤΑΚΗΣ.

Τις δράσεις θα πλαισιώσει ο γαϊδαράκος Αλφαβήτας, ο οποίος μαζί με τον συγγραφέα Κώστα Στοφόρο, θα μυήσουν τα παιδιά στον τρόπο αναζήτησης και επιλογής των βιβλίων.   

Το Φεστιβάλ στηρίζουν το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων  η ΕΡΤ3,  η ΕΡΤ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ  και τα διαδικτυακά πόρταλ πολιτισμού elculture.gr και bookia.gr.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εταιρείες - οργανισμούς: BLUE STAR FERRIES, ΑμΚΕ Βαπόρι, INTERAMERICAN, ΑμΚΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, SEVEN LABS, Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, ΑΛΙΦΡΑΓΚΗΣ, Μ. & Π., SIGNATURE TRAVEL Ε.Π.Ε., DIRECTION ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Α.Ε., Εκδόσεις Ψυχογιός Α.Ε., Kallichoron Art Boutique Hotel,  Δ.Β. ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Ε,   Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», Αγέρι: Studios and Restaurant και στον ηθοποιό Γιώργο Μπασιάκο.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.visitastypalea.com και στο www.tavivliapaizei.gr

Best of internet