Μπουτάρης: Οργανωμένη η επίθεση εναντίον μου

Gazzetta team
Μπουτάρης: Οργανωμένη η επίθεση εναντίον μου
Για «ξεκάθαρα οργανωμένο σχέδιο» έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη, για να καταθέσει ως πολιτικός ενάγων στη δίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο στον Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κατήγγειλε ενώπιον του δικαστηρίου ότι υπήρχε ενορχηστρωτής που υποκινούσε την ένταση, κατέθεσε ότι ο πρώτος που τον έβρισε ήταν ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης ενώ αναγνώρισε τους τρεις συλληφθέντες για την επίθεση εναντίον του.

Ο κ. Μπουτάρης, διηγούμενος τη στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε, υποστήριξε πως αρχικά πηγαίνοντας προς το Λευκό Πύργο άκουσε τον Π. Ψωμιάδη να τον βρίζει. Στη συνέχεια «από 2-3 σημεία άρχισαν συνθήματα: “Τι θέλεις εδώ παλιοπ@@@στα? Φύγε παλιότουρκε, παλιοεβραίε” και πολλά άλλα. Ανησύχησα. Επειδή ήταν από συγκεκριμένα σημεία οι φωνές. Μετά ήρθαν γύρω μου. Ήταν αγριεμένοι, έβριζαν. Όλο αυτό κράτησε περίπου 5 λεπτά».

«Είδα τον πρώτο κατηγορούμενο (σ.σ. τον 20χρονο) που προσπαθεί να με κλωτσήσει. Με πέτυχε στο στομάχι αλλά όχι γεμάτα γιατί είχε βρει πρώτα στον έναν συνοδό μου. Ήταν δυνατή κλωτσιά. Ένας φίλος μου, δάσκαλος πολεμικών τεχνών μου είπε ότι η κλωτσιά ήταν μελετημένη και επικίνδυνη ώστε να μου κάνει την κοιλιά κομμάτια» είπε αναγνωρίζοντας τον έναν δράστη ο κ. Μπουτάρης και προσέθεσε ότι ο 20χρονος ότι έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου και προσπάθησε να πάρει ένα τσαντάκι.

Για τον 36χρονο ο Γ. Μπουτάρης τον αναγνώρισε που έβγαλε το φανελάκι του και το χρησιμοποιούσε ως γκλοπ για να τον χτυπάει ενώ για τον 19χρονο είπε ότι τον κλώτσησε όταν ήταν πεσμένος.

«Όταν έπεσα κάτω αισθάνθηκα να με πατάνε και να με κλωτσάνε. Ήταν η μοναδική στιγμή που τρόμαξα» είπε ο Γ. Μπουτάρης. «Τρόμαξα και πανικοβλήθηκα μην μείνω στον τόπο. Αισθάνθηκα έντονο πόνο. Με κράτησαν στο νοσοκομείο με το φόβο εσωτερικής αιμορραγίας. Δεν είναι σπουδαία τα τραύματα μου αλλά τρόμαξα κ. Πρόεδρε».

Οργανωμένη επίθεση

Ερωτώμενος για την επίθεση που δέχθηκε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε ότι ήταν «ξεκάθαρα οργανωμένη επίθεση». «Οι δράστες δεν παρασύρθηκαν. Ήταν τοποθετημένοι για να χτυπήσουν. Υπήρχε και ενορχηστρωτής. Έδωσε σύνθημα και μαζεύονται γύρω μου» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης ενώ σε ερώτηση των δικηγορών του απάντησε ότι δέχθηκε χτυπήματα σε πόδια, πλάτη, αυχένα ενώ δέχθηκε και μπουκάλια.

Για τον 20χρονο είπε ότι ήταν στο Ιπποκράτειο την ίδια ώρα με τον ίδιο και όταν του έραψαν το χέρι έφυγε γρήγορα χωρίς καν να πάρει τα χαρτιά του.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Εκτός των δύο 20χρονων κι ενός 36χρονου, συνελήφθη κι ένας 17χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας του 17χρονου τηλεφώνησε χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης επιδιώκοντας να μιλήσει με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, για το περιστατικό της επίθεσης όμως δεν κατέστη δυνατό.

Πηγή: reader.gr