Ο 81χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης μαθήτριας

Gazzetta team
Ο 81χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης μαθήτριας
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 81χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για υπόθεση αποπλάνησης ανήλικου κοριτσιού.

Πρόκειται για τον:

ΒΟΪΤΣΙΔΗ Χαράλαμπο του Ναούμ και της Μάλαμας , γεν.1937 στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος το Σάββατο 19 Μαΐου.

Ο 81χρονος, συνταξιούχος λογιστής, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον του ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου και ασέλγεια έναντι αμοιβής. Ο συνταξιούχος λογιστής απολογήθηκε το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του 4ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης, αρνούμενος το κατηγορητήριο, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- έκανε λόγο για μυθεύματα της ανήλικης. Όσον αφορά τα μικρά χρηματικά ποσά, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο της έδινε, υποστήριξε ότι ενίσχυε την οικογένειά της, που είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Τελικά εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μια φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Επίσης αποφασίστηκε να του επιβληθεί απαγόρευση προσέγγισης σε ακτίνα 200 μέτρων της περιοχής διαμονής της ανήλικης.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία περιοίκου, ο οποίος παρατήρησε τις συχνές επισκέψεις της ανήλικης στο γραφείο που διατηρούσε ο 81χρονος, στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συνταξιούχος λογιστής για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου, και ειδικότερα την περίοδο από το 2016 έως το Δεκέμβριο του επόμενου έτους, πρόεβη κατ´ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις εναντίον της 13χρονης -σήμερα- μαθήτριας.

Πηγή: reader.gr