Συζήτηση για τα προβλήματα στην καθαριότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Gazzetta team
Συζήτηση για τα προβλήματα στην καθαριότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά
Εκτενής συζήτηση για την κατάσταση της καθαριότητας στον δήμο Πειραιά, διεξήχθη στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην εισήγηση τους, ο δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης και ο αντιδήμαρχος, Τάκης Καλογερόγιαννης, ανέφεραν ότι μετά την αποχώρηση των συμβασιούχων η υπηρεσία έχει πολύ λιγότερο προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους.

«Συνολικά μας λείπουν περισσότεροι από 110 οδηγοί και εργάτες καθαριότητας» είπαν. Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, από τους προσληφθέντες των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ έχουν προσέλθει να αναλάβουν εργασία μόνο 98 αλλά σχεδόν οι είκοσι από τα άτομα είναι ΑΜΕΑ. Ακόμη ανάφερε ότι είναι σε άμεση επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη για την πρόσληψη οκταμηνιτών και από το αποτέλεσμα που θα έχουν οι σχετικές συζητήσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα εξαρτηθεί και τι θα εισηγηθεί και τι θα πράξει ο δήμος ώστε το καλοκαίρι λόγω αδειών εργαζομένων η πόλη να μην κινδυνέψει από «βουνά» από σκουπίδια.

Από το «Λιμάνι της Αγωνίας» η Μαρία Σταθάκη, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με πρόσληψη προσωπικού. «Απαιτείται παιδεία και ενίσχυση της ανακύκλωσης» τόνισε.