Slogun:Πάντως οι παίκτες του football manager είχαν εμπιστευτεί στον Τζολάκη αρκετό καιρό πριν τον Μεντιλίμπαρ

FOLLOW US

Slogun:Πάντως οι παίκτες του football manager είχαν εμπιστευτεί στον Τζολάκη αρκετό καιρό πριν τον Μεντιλίμπαρ
BWIN stripe gif

Συνελήφθησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια οι δύο δραπέτες του Πειραιά

Gazzetta team
Συνελήφθησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια οι δύο δραπέτες του Πειραιά
Oι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί εντοπίστηκαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας μετά από συνεχείς αναζητήσεις από άντρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής.

Σε ισόγειο διαμέρισμα, επί της οδού Ανδριανού, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση ανδρών της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι δύο Αλβανοί κακοποιοί που την Τετάρτη απέδρασαν από «κλούβα» της ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι κομάντο της ΕΛ.ΑΣ. «χτύπησαν» αιφνιδιαστικά στο διαμέρισμα που κρύβονταν οι δύο δραπέτες και παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες είχαν οπλισμό (σ.σ. ένα πιστόλι) ούτε πρόλαβαν, ούτε αποπειράθηκαν να αντιδράσουν. Η Αντιτρομοκρατική ερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι, ενώ αναζητείται και το άτομο που τους παρείχε στέγη. Αυτή την ώρα έχουν ήδη οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ανακρίνονται.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας έφτασαν στη σύλληψή τους, αξιοποιώντας πληροφορία που ανέφερε μόνο τον δρόμο που έχουν βρει καταφύγιο οι δύο Αλβανοί δραπέτες. Μάλιστα, και χθες το βράδυ και τις προηγούμενες ώρες, είχαν γίνει έρευνες σε Ταύρο και Μοσχάτο.

Αύριο Σάββατο, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να τους ασκηθεί ποινική δίωξη για την απόδραση.

Ποιοι είναι οι δύο δραπέτες που συνελήφθησαν ξανά

Ο ισοβίτης Χαλίλι Τζουλιάντ, γνωστός και ως «Τζουλιάνο» ή «Νίκο», ένας από τους πιο γνωστούς και αδίστακτους εκτελεστές της αλβανικής μαφίας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας απ’ τους δύο σκληρούς ποινικούς που απέδρασαν την Τετάρτη από κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του 35χρονου ομοεθνή του Φελίμ Μεζάι και του μόλις 28 μηνών γιου του Κέρι, στις 29 Νοεμβρίου 2011, κοντά στον ποταμό Πάμισο στη Μεσσηνία. Τότε ο πατέρας, κατ’ εντολή του «αρχινονού» Βασίλη Βαρελά γνωστού και ως «Μπιλ ο Καναδός», πέφτει νεκρός από βόλια κυνηγητικού όπλου, ενώ το μόλις 2,5 ετών αγόρι σφαγιάζεται για να μην υπάρχει κανένας μάρτυρας του στυγερού εγκλήματος.

Στον ίδιο Αλβανό εκτελεστή αποδόθηκε η απόπειρα δολοφονίας, στις 6 Μαρτίου 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια, του πρώην συζύγου της γυναίκας του αρχηγού της μεσσηνιακής μαφίας, Βασίλη Βαρελά, για χρόνια κασκαντέρ του Τσακ Νόρις σε ταινίες δράσης του Χόλιγουντ. Τότε, ο «Νίκο» είχε πυροβολήσει δύο φορές στο κεφάλι και μία φορά στο στήθος, με το θύμα του τελικά να επιζεί μετά από διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις. Και πάλι -σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη- είχε λειτουργεί κατ’ εντολή του «Μπιλ του Καναδού».

Οι Αρχές εξετάζουν ακόμη τυχόν εμπλοκή του Χαλίλι Τζουλιάντ, στη δολοφονία του 29χρονου Σωτήρη Ψυχόπαιδα, που εργαζόταν ως πορτιέρης σε κέντρο διασκέδασης της Καλαμάτας, στις 11 Νοεμβρίου 2008 στη Μικρομάνη. Ο δράστης είχε πυροβολήσει τέσσερις φορές εναντίον του Ψυχόπαιδα, ενώ του είχε δώσει και μία χαριστική βολή στο κεφάλι.

Ο «Τζουλιάνο» ή «Νίκο» είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2011 στο Πόρτο Ράφτη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΚΑΜ. Τότε οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ανατίναξαν την πόρτα της μονοκατοικίας που διέμενε ο σκληρός Αλβανός κακοποιός, προκειμένου να τον συλλάβουν στον ύπνο. Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και αδίστακτος.

Όσον αφορά τον δεύτερο δραπέτη που αναζητείται είναι επίσης Αλβανός ποινικός, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και για ανθρωποκτονία.

Πηγή: reader.gr